Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 10:22 923 0

Играчите от НБА отхвърлиха последната оферта на лигата

  • били хънтър-
  • дерек фишер-
  • локаут-
  • нба

Сезонът в НБА пред провал, спорът влиза в съда

Играчите от НБА отхвърлиха последната оферта на лигата - 1
Били Хънтър и Дерек Фишер (на трибуната) ©ЕРА/БГНЕС

Играчите от НБА отказаха последната оферта на лигата за колективен договор и по този начин застрашиха целия сезон на най-силното баскетболно първенство. Асоциацията на играчите освен това поясни, че ще спре преговорите за колективен договор с лигата и ще потърси правата си в съда. "Стигнахме до заключението, че целият процес на преговори е тотално сринат", заяви изпълнителният директор на асоциацията на баскетболистите Били Хънтър.

Дейвид СтърнПоследната оферта на лигата бе за разделяне на приходите на 50-50 между собствениците и играчите и ако беше одобрена, сезонът в НБА щеше да започне на 15 декември, съобщава БГНЕС. Състезателите обаче настояват за по-голяма част от парите, след като до миналата година получаваха 57 процента.

Комисарят на лигата Дейвид Стърн разкри, че Баскетболната асоциация е очаквала последния ход на играчите. "Вече сме подали иск за нечестни трудови преговори към Националния работнически борд. Твърдим, че играчите не преговарят с добра воля", сподели Стърн. "В крайна сметка ще се стигне до разбирателство за колективния договор, но сезон 2011/2012 е в опасност", заяви комисарят. Стърн допълни, че щом играчите не са приели последната оферта, следващата ще бъде намалена на 53-47 процента в полза на собствениците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА