30 Ноември, 2016 09:29 1 752 2

Намериха черните кутии на падналия самолет

  • самолет-
  • трагедия-
  • черна кутия-
  • чапекоензе

Те са здрави и ще може да бъдат разшифровани

Намериха черните кутии на падналия самолет - 1
Снимка: БТА/АР

Спасителните екипи намериха черните кутии на самолета, който се разби близо до Меделин, съобщи ESPN Brazil. Те са здрави и това ще даде възможност да бъдат разшифровани записите на полетните данни и да се изяснят причините, довели до падането на самолета.

В резултат на катастрофата загинаха 76 души. Сред жертвите са и почти всички футболисти на бразилския клуб Чапекоензе. Оцеляха единствено трима от играчите, една стюардеса, бразилски журналист и един от авиотехниците.

Вече стана ясно, че пилотът на катастрофиралия самолет е направил нещо много важно, заради което има оцелели. Малко преди фаталния сблъсък той нарочно е изпуснал горивото от резервоара, за да не се стигне до експлозия при сблъсъка със земята.

При катастрофата загина и бившият футболист на ЦСКА Филипе Машадо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Виж как при една нормална авио-катастрофа всичко се намира: жертви, багаж, частите на самолета и черните кутии. А при странните катастрофи като тези на 11. Септември нищо не намериха, само паспортите на "терористите", които се оказаха дори живи след години. Мир на праха им на спортистите.
  • 2 Ажнв

    1 0 Отговор
    Този самолет няма система за изхвърляне на горивото.