12 Декември, 2016 14:58 1 329 0

Весела Лечева става служебен министър на спорта

  • лечева-
  • кралев-
  • министър на спорта-
  • служебно правителство

Петкратната световна шампионка по спортна стрелба заменя Кралев до изборите

Петкратната световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева ще заеме мястото на Красен Кралев като министър на спорта, пише blitz.bg. Депутатката от БСП е получила предложение да влезе в служебния кабинет, който вероятно ще бъде съставен до края на седмицата.

Лечева ще остане начело на спортното министерство до изборите за правителство, които вероятно ще бъдат в края на март или началото на април.

52-годишната Лечева е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание от гражданската квота на Българската социалистическа партия (БСП), а също и заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Тя бе начело на Държавната агенция на младежта и спорт от 17 август 2005 до 27 юли 2009. След това Агенцията бе преобразувана в министерство, а Лечева бе заменена от Свилен Нейков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА