Last news in Fakti

18 Януари, 2017 20:10, обновена 19 Януари, 2017 11:01 691 0

ЦСКА не успя да преодолее Амрисвил в драма

  • амрисвил-
  • цска-
  • волейбол-
  • купа на cеv

Българският тим загуби с общо 4:1 гейма (плюс златен) от швейцарския шампион

ЦСКА не успя да преодолее Амрисвил в драма - 1
Снимка: БТА

ЦСКА отпадна драматично от турнира за Купата на CEV от швейцарския Амрисвил. "Армейците" спечелиха първата среща от 1/16-финалния сблъсък в София с 3:1 гейма, но днес загубиха с 1:3 като гост (22:25, 22:25, 27:25, 17:25). Това значеше, че мачът влиза в "златен" гейм, който бе спечелен от Амрисвил с 15:8.

Около стотина фенове на ЦСКА подкрепяха любимия си клуб в Швейцария.

Първият гейм започна точка за точка, но в последствие швейцарците се оттеглиха при аванс 8:6 точки при първото техническо прекъсване. Постеленно разликата продължи да набъбва в полза на Амрисвил и домакините поведоха с 16:12 на второто техническо прекъсване. "Армейците" успяха да се задържат в резултата, но в крайна сметка загубиха частта с 22:25.

ЦСКА не успя да преодолее Амрисвил в драма
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

Вторият гейм също не започна добре за възпитаниците на Александър Попов, които позволиха на съперника да дръпне с 5:1 точки. "Червените" заиграха по-добре в средата на частта и успяха да намалят пасива си до 14:16 точки на второто техническо прекъсване. Швейцарците обаче успяха да удържат тази преднина и взеха и втория гейм след 25:22.

ЦСКА не успя да преодолее Амрисвил в драма
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА започна по-концентрирано в третата част. "Армейците" поведоха с 8:7 точки на първото техническо прекъсване, а след това и с 13:10. Второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:14 в полза на българския отбор. Постепенно обаче швейцарците заличиха преднината и драмата в края на гейма бе пълна. Все пак ЦСКА успя да се върне след 27:25.

В началото на четвъртия гейм момчетата на Александър Попов "дръпнаха" с 4:2, но Амрисвил взе контрола над играта минути по-късно и стигна до 8:6 в своя полза на първото техническо прекъсване. Швейцарците заиграха по-силно от опонента си и логично спечелиха частта с 25:17 точки, вкарвайки двубоя в златен гейм.

В решителната пета част, определяща кой ще се класира на 1/8-финалите, ЦСКА не намери сили да надделее над Амрисвил и загуби - 8:15. Това означаваше, че бъгарите отпадат от Купата на CEV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА