11 Ноември, 2011 09:52 1 164 0

Мъжете бият на ЕП по шахмат, загуба за жените

  • европейско отборно първенство-
  • шах-
  • шахмат-
  • веселин топалов-
  • антоанета стефанова
Мъжете бият на ЕП по шахмат, загуба за жените - 1
©БГНЕС

Мъжкият ни национален тим по шахмат спечели с 3:1 срещата си с Италия от 8-ия кръг на Европейския отборен шампионат, който се провежда в Порто Карас, на гръцкия полуостров Халкидики.

Веско Топалов с белите фигури срази Микеле Годена, докато Иван Чепаринов с черните надви Даниил Двирний на втора дъска. Александър Делчев и Сабино Брунело поделиха по половин точка след реми. Кирил Георгиев и Аксел Ромбалдони постигнаха същия резултат.

Мъжкият ни тим вече е 4-и в класирането след този успех, а в актива си има 12 точки. Лидери са Армения с 13, толкова имат и Азербайджан. Жените ни обаче нямаха този късмет и загубиха от Грузия с 1:3.

Антоанета Стефанова и Ива Виденова завършиха с реми мачовете си съответно срещу Нана Дзагнидзе и Лела Джавакишвили. Нино Хуртсизде и Саломе Мелия обаче надвиха Емилия Джингарова и Адриана Николова, съобщава БГНЕС. Жените ни са 10-и в класирането с 9 точки, лидер са рускините с 15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА