Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 08:42 814 1

Лестър би шута на Клаудио Раниери

  • лестър-
  • раниери-
  • уволнение-
  • изпадане

Италианецът бе освободен 9 месеца след спечелването на титлата

Лестър би шута на Клаудио Раниери - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът на Англия Лестър не издържа и въпреки добрия резултат срещу Севиля снощи, уволни мениджъра Клаудио Раниери.

Лисиците са закъсали във Висшата лига, където угрозата от изпадане е реална и само 9 месеца, след като тимът спечели безпрецедентна титла, се раздели с наставника, причина за най-големия успех в клубната история.

„Неговият статут на най-успешния мениджър в историята на Лестър не може да бъде под въпрос. Лошите резултати през настоящия сезон обаче и опасността от изпадане ни кара да вземем решение, което е болезнено, но е и в интереса на клуба” се казва в официалното съобщение.

„Това със сигурност е най-трудното решение, което взимаме, откакто придобихме клуба преди 7 години. Трябва обаче да поставим интересите на отбора на първо място. Клаудио постигна невероятни неща и ние винаги ще му бъдем благодарни. Не очаквахме да се борим за титлата, но и позицията, в която се намираме, ни кара да реагираме 13 мача преди края” заяви вицепрезидентът Сривадханапрабха.

Лестър е 17-и в класирането с 21 точки, само на една от зоната на изпадащите, като в понеделник приема Ливърпул. Под ръководството на Раниери Лисиците записаха 36 победи, 22 равенства и 23 загуби във всички турнири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    0 1 Отговор
    Какъв добър резултат бе? Да паднеш добър резултат ли е? Това, че си вкарал гол изобщо не е предимство и да се надяваш на победа с 1:0 изобщо не е предимство