Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 16:13 1 160 0

Националите по супермото получиха месечното признание на спортните ни журналисти

  • супермото-
  • ангел караньотов-
  • георги гочев-
  • майкъл иванов-
  • тодор дунев-
  • "златен волан"-
  • дрифт-
  • крум дончев-
  • илия царски-
  • бончо дунев

Тодор Дунев спечели престижния "Златен волан" за най-добър автомобилен пилот на месеца в месечнта анкета на Пресклуб "България"

Националите по супермото получиха месечното признание на спортните ни журналисти - 1
Спортната гордост на Троян - Майкъл Иванов (д) ©БГНЕС

Днес националният отбор по супермото в състав Ангел Караньотов, Георги Гочев и Майкъл Иванов получи статуетката с лавровия венец за номер едно на месеца в анкетата на Пресклуб "България". С 10 гласа на спортните редакции младото трио, абсолютен европейски шампион в класирането по нации с максималните 500 точки, изпревари конкуренцията в месечната класация.

Това е закъсняло признание, защото мотоциклетизмът е най-динамично развиващия се спорт у нас, каза председателят на организационния комитет "Гран При" Румен Петков пред репортер на БГНЕС. За 17-годишният Ангел Караньотов вече има само една цел - медал от световно първенство, а най-малкият от тримата, 14-годишният Майкъл Иванов, догодина ще преследва евротитлата в мотокроса.

Тодор Дунев пък стана третия пилот, спечелил престижната награда "Златен волан" за най-добър автомобилен пилот на месеца в анкетата на Пресклуб "България". Отличното му представяне на Европейския шампионат по дрифт на пистата Нюрбургринг – достигане до полуфинал, донесе на Дунев 17 гласа за пилот на месец октомври.

Крум Дончев, който спечели рали "Твърдица", остана втори с 5 гласа, временният водач в пистовото първенство Илия Царски получи 3 гласа, а най-големият му съперник в шампионата Константин Маршавелов – 1 глас.

Тодор Дунев сподели пред репортерите в Пресклуб "България" отличните си впечатления от проведеното международно състезание по дрифт в Румъния, където са се състезавали повечето от най-добрите пилоти в Европа. Там Дунев е достигнал до четвъртфиналите, където в много оспорвана борба е загубил от шампиона на Полша.

"Това състезание бе отлично организирано, а амбициите на домакините са още през следващата година да поканят за участие най-добрите пилоти от сериите в САЩ и във Великобритания. В момента подготвям своя автомобил за състезанията през 2012 г. Баща ми Бончо Дунев изпипва до съвършенство всеки детайл, така че мисля, че ще разполагам със суперавтомобил, с който да имам по-добри шансове срещу най-добрите пилоти на дрифт в Европа и в света", заключи Тодор Дунев.

Неговият баща и мениджър Бончо Дунев сподели един много интересен факт – от всичките 69 състезания, в които е участвал досега в чужбина и в България, Тодор Дунев е отпадал само четири пъти след състезателни инциденти. В останалите 65 състезания той нито веднъж не е имал технически проблеми с автомобила си, което говори както за неговата голяма класа като пилот, така и за отличната работа на неговия технически екип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА