Last news in Fakti

22 Юни, 2010 10:36 3 135 0

Ангел Караньотов безпогрешен в Румъния

  • ангел караньотов-
  • sm junior-
  • s open

Вчера в Румъния се проведе първи кръг от Източноевропейското първенство по Супермото, като резултатите от състезанието (в класовете SM Junior и S Open) важат и за Европейската купа.

Ангел Караньотов се представи брилянтно и спечели в Арад, след като натрупа пълния актив от 50 точки. Европейският шампион от 2009 направи атрактивно каране с трикратния носител на купата Александър Георгиев, който обаче имаше проблеми с мотоциклета и падна в първия манш. Във втория двамата разиграха страхотна битка, движеха се гума до гума почти през цялото време, но успеха беше отново на страната на Караньотов, а Георгиев остана втори само на 0,155 сек след победителя. Така в общото класиране Ангел Караньотов е първи, а падането на Александър Георгиев го изпрати на четвърто място с 37 точки. Втори и трети са съответно румънецът Едуард Хайковски с  42 т. и Тодор Тотев с 38 т.

„В това състезание всички бяхме много притеснени какво ще бъде времето и до последно не се знаеше на сухо или на мокро ще караме. Първият манш имах късмет и то в голяма доза. Просто така се развиха нещата, че  направих едно много спокойно каране, с много премерен риск, а след падането на Александър, аз просто гледах да не направя някоя грешка, която да ми коства лидерството. За сметка на това, вторият манш беше доста по-вълнуващо за мен и Сашо. От старта до края дистанцията между нас не се увеличи на повече от 2 сек. Задържах първото място с нечовешки усилия, но най-важното е че направихме нечовешко шоу, за цялата румънска публика.” – заяви Ангел след състезанието.

„Паднах още на тренировката в събота и при падането един от румънските състезатели ме връхлетя и ми удари рамото. На състезанието в неделя карах плътно до Ачо, но на един от завоите моторът изключи от скорост по необясними причини, загубих управлението и отново паднах. Вторият манш карахме почти през цялото време гума до гума, но завърших втори” – каза Александър Георгиев.

Румънските пилоти се представиха на ниво в клас S3, като първото място спечели Овиди Сарафолин, а второто Ремус Контра.

В клас SM 85 сс Цонко Пеев грабна златото в Румъния, а негови подгласници станаха Харли Горов и Веселин Иванов. При 65 сс победата спечели Хакан Халми, следван от двама румънски състезатели.

За момента България води в Европейската купа по Супермото, но е на второ място в Източноевропейския шампионат. Страната ни обаче е домакин на втория кръг, който ще се проведе само след седмица – на 27 юни в Плевен.

 
КЛАСИРАНЕ:

Източноевропейски шампионат по Супермото:

Клас 65 сс

   1. Хакан Халми – 50 т.
   2. Алекс Бакю – 44 т.
   3. Андрей Попонът – 40 т.

Клас 85 сс

   1. Цонко Пеев – 50 т.
   2. Харли Горов – 44 т.
   3. Веселин Иванов – 40 т.

Клас S3

   1. Овиди Сарафолин – 50 т.
   2. Ремус Контра – 44 т.

Клас S Open:

   1. Ангел Караньотов – 50 т.
   2. Едуард Хайковски – 42 т.
   3. Тодор Тотев – 38 т.

Европейска купа по Супермото:

Клас S Open

   1. Ангел Караньотов – 50 т.
   2. Едуард Хайковски – 42  т.
   3. Тодор Тотев  - 38 т.

Клас SM Junior:

   1. Цонко Пеев – 50 т.
   2. Харли Горов – 44 т.
   3. Веселин Иванов – 40 т


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА