12 Юни, 2017 10:27 829 0

Надал: Турнирът в Париж е специален за мен

  • надал-
  • ролан гарос-
  • вавринка-
  • тенис

"Невъзможно е да се опише усещането, неповторимо е", заяви испанецът

Надал: Турнирът в Париж е специален за мен - 1
Снимка: БТА/АР

Испанецът Рафаел Надал спечели за рекорден десети път титлата на "Ролан Гарос", след като на финала победи швейцареца Стан Вавринка с 6:2, 6:3, 6:1.

31-годишният Надал беше изключително убедителен в Париж, като загуби едва 35 гейма в седемте си мача от турнира и остана само на три гейма от рекордна на шведа Бьорн Борг, който триумфира в Париж със само 32 загубени гейма през 1978 година.

След успеха и 15-ата титла от Големия шлем испанецът ще се изкачи на второто място в световната ранглиста от утре. "Това е невероятна победа, тази десета титла е много специална. Много е емоционално. Невъзможно е да се опише усещането, неповторимо е. Нервите, адреналинът, когато играя на този корт, не чувствам никъде другаде. Това е най-важния турнир в кариерата ми. Печелил съм на доста места, но да победя отново тук е нещо по-различно, нещо изключително".

"Искам да благодаря на всички хора от щаба ми. Днес много мои близки бяха тук, за да ме подкрепят. Специални благодарности за чичо ми, който е с мен откакто съм на 3 години. Работили сме много заедно и без него нямаше да мога да спечеля всичките тези трофеи", коментира Надал, след като записа 79-ата си победа в 81 мача на "Ролан Гарос".

Той поздрави и финалиста Вавринка, който не можа да спечели втора титла в Париж след 2015 година. "Последните няколко години бяха невероятни за теб. Съжалявам за днес, но ти имаше две страхотни седмици тук", обърна се испанецът към съперника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА