14 Ноември, 2017 14:58 967 1

ЦСКА откупува Меркадо от испанци

  • меркадо-
  • цска-
  • гранада-
  • откупуване

"Червените" са се споразумели с Гранада за сумата по трансфера

ЦСКА е постигнал договорка с испанския Гранада за откупуването на правата на крилото Кевин Меркадо, пише "Тема спорт". Двата клуба са се споразумели за сумата по трансфера, а Гранада ще получи и процент от следваща продажба на футболиста. Армейците обаче все още не са се разбрали за личните условия на играча.

В момента се водят преговори с неговия агент, който е пристигнал в България, но на този етап двете страни имат някои разминавания. Лявото крило е поискало увеличение на заплатата, за да остане в ЦСКА и през следващата година.

Очаква се клубът и играчът да се разберат и най-късно до четвъртък всички детайли около преминаването на Меркадо за постоянно в ЦСКА да бъдат финализирани. Еквадорецът е под наем от Гранада до края на тази година. Към него има интерес и от бившия му отбор ЛДУ Кито, но той предпочита да продължи кариерата си в ЦСКА.

Меркадо също така се очаква да получи и български паспорт, като клубът има готовност веднага да задейства процедурата. С такъв вече се сдоби нападателят Фернандо Каранга, с което се освободи една от квотите за чужденци извън ЕС. С такъв статут на "Армията" са трима - Кулма, Меркадо и Енрике.

Еквадорецът все още не успява да се утвърди като титуляр в отбора, но имаше ключов принос за успеха над Лудогорец на 5 ноември, когато вкара победното попадение за 2:1. По всяка вероятност Меркадо ще попадне в стартовите 11 за двубоя с Ботев Пд тази събота от 15:00 часа на "Армията".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа

    0 0 Отговор
    И накрая България ще се напълни черни бЪлгаре