25 Ноември, 2017 19:30 921 0

Левски се измъчи, но победи Верея

  • левски-
  • ръка-
  • яблонски-
  • верея-
  • съмнения

"Сините" взеха победата след минималното 1:0

Левски победи Верея Стара Загора с 1:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов". Футболистите на треньора Делио Роси отново нямаха успех пред противниковата врата. Единственият гол в срещата го отбеляза Давид Яблонски, след като останаха сериозни съмнения, че е използвал ръката си.

След тази победа Левски продължава да е на третото място с актив от 33 точки, с по-малко от втория ЦСКА, който утре гостува на Локомотив Пловдив.

"Сините" започнаха двубоя с голямо желание да отбележат ранен гол. В 5-ата минута Милош Цветкович изведе Сержиу Буш зад гърба на защитата на старозагорци, румънецът овладя перфектно топката и стреля от опасна близост, но Георги Аргилашки успя да избие.

В 11-ата минута Роман Прохазка засече с глава добро центриране отляво на близката греда, но топката не успя да намери рамките на вратата.

В 20-ата минута гостите пропуснаха добра възможност. Валери Домовчийски напредна необезпокоен към наказателното поле, но опитът му за изстрел беше блокиран.

В 34-ата минута Габриел Обертан отправи хубав шут по диагонала, но Аргилашки за пореден път се намеси сигурно и спаси мрежата си от попадение. Две минути по-късно отново французинът притесни стража, но ударът му с глава не бе достатъчно точен.

В края на полувремето изчистена топка попадна на крака на Обертан. Футболистът мигновено отправи мощен изстрел по диагонала, но отново Аргилашки не позволи резултата да бъде променен.

През второто полувреме "сините" продължиха да търсят гола. В 52-ата минута Прохазка центрира добре, Давид Яблонски се появи в дълбочина, но Аргилашки излезе и улови топката. Две минути по-късно се откри страхотна възможност пред Валери Домовчийски. Нападателят излезе сам срещу Божидар Митрев и пробва да го прехвърли от малък ъгъл, което се оказа несполучливо.

В 63-ата минута Яблонски нацели гредата. Футболистът нанесе мощна тупалка по земя от около 30 метра, но за късмет на Аргилашки топката се отби в страничния стълб.

В 66-ата минута Жорди Гомес допусна груба грешка в изнасянето на топката и позволи на Илиян Йорданов да я открадне. Крилото нахлу опасно в наказателното поле и се оказа очи в очи с Митрев, но след последвалия изстрел, кълбото мина над напречната греда.

В 76-ата минута Венцислав Бенгюзов отправи хубав удар от дистанция, който мина много близо до дясната греда на Митрев. В следващите няколко секунди последваха още две опасни ситуации след разбъркване пред вратата на Левски, но късметът бе със "сините".

В 79-ата минута Прохазка оправи силен изстрел извън наказателното поле, но топката не намери очертанията на вратата на Аргилашки.

В добавеното време на двубоя Давид Яблонски отбелязва гол. Защитникът засече центриране отдясно на Обертан, което Георги Аргилашки не успя да пресече. Повторенията обаче оставят съмнение, че Яблонски е вкарал топката с ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА