Last news in Fakti

22 Декември, 2017 13:55 1 122 1

Каранга задмина всички бразилци в Европа

  • каранга-
  • цска-
  • неймар-
  • ефективност-
  • бразилци

Зад голмайстора на ЦСКА остана и звездата на световния футбол Неймар

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е вторият най-резултатен бразилец в Европа през есенния дял. Топ реализаторът на армейците и Първа лига постигна впечатляващия актив от 17 гола в 18 шампионатни мача.

Пред него остана само звездата на португалския гранд Бенфика Жонас Оливейра (33 г.), който наниза 18 попадения в едва 15 срещи, а му предстои и още един двубой в елита до края на годината.

"Каранга показа превъзходна форма в българското първенство и остана на крачка от това да е най-резултатният бразилец в Европа. Голмайсторът на местния гранд ЦСКА не само надгради спрямо пролетта, но се превърна и в най-опасния играч пред гола в шампионата". пишат в бразилския спортен сайт ogol.com.br.

33-годишният Жонас пък вече 4-ти сезон е истински кошмар за защитите в Португалия, като е реализирал 83 гола в 95 шампионатни срещи за Бенфика. Преди това е играл за Валенсия, Гремио, Португеза, Сантос и Гуарани. Има 12 мача и 3 гола за националния отбор на Бразилия.

Каранга и Жонас водят с много сериозна разлика пред останалите си сънародници в Европа, а освен това те са и най-ефективните сред първите 10 в класацията.

Третото място се заема от нападателя на кипърския Алки Ороклини Фабрисио Сантос Симоеш (32 г.), който има 11 гола в 13 срещи. Той е с по-добра ефективност от суперзвездата на ПСЖ Неймар (25 г.), който също реализира 11 пъти, но в 14 шампионатни мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Фаланга е голяма работа.Все едно. заек тича с костенурка много е бръз.