Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 14:58 3 633 3

Ще играе ли Григор Димитров на турнира в София?

  • димитров-
  • контузия-
  • организатори-
  • турнир-
  • софия-
  • макнами

"Ще го чакаме до последния възможен момент", заяви директорът Пол Макнами

Директорът на турнира по тенис в София Пол Макнами е оптимист, че Григор Димитров ще вземе участие в турнира в българската столица от 4 до 11 февруари. Той каза, че все още няма категорично развитие относно световния номер 4. Макнами обясни, че Григор има желание да играе отново в "Арена Армеец" и прави всичко възможно да излекува контузията в рамото, която го мъчи.

Както е известно, първата ни ракета беше в България за няколко дни, след което се прибра в Монте Карло, като всички очакваме да се възстанови и да се върне в София.

"Все още няма категорично развитие. Разбира се, и ние сме загрижени. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Огромно нещо е да дойдеш да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта. Действаме по план", коментира Макнами в интервю за Нова телевизия.

"Аз съм оптимист и знам огромното лично желание на Григор Димитров да дойде и да участва на турнира", каза директорът на турнира.

"Той наистина има проблем с рамото, но и в момента прави всичко възможно, за да бъде готов. Той е поставен под огромно напрежение. Много бързо се качи до номер 3. В тази година той бе в нова роля и се превърна в главното събитие. Узряването му като спортист се видя в мачовете от Откритото първенство на Австралия. Преди година или две той нямаше да може да спечели такива мачове“, добави директорът на DIEMA XTRA SOFIA OPEN.

„Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме“, продължи той.

„Евентуално негово отсъствие ще бъде неприятно. Когато бях директор на Откритото първенство на Австралия, Андре Агаси ми се обади вечерта преди първия мач и ми каза, че няма да играе. Тогава бе наистина неприятно. Правил съм 45 турнира на високо ниво и съм виждал всичко. В спорта се случва всичко, особено, когато става дума за контузии“, обясни Макнами.

„Турнирът остава много силен с класни участници и бъдещи звезди. Искаме да зарадваме българската публика. Надявам се, че това няма да е последният ATP турнир тук, но понеже теоретично има такъв риск, се надявам хората да ни подкрепят в залата. Важно е за бъдещето на тениса в България“, каза още Пол Макнами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    7 3 Отговор
    Ако Григор смяташе да играе на този турнир , нямаше да започне да обяснява че е контузен и т.н. Отдавна са го приключили тоя въпрос, те са професионалисти няма кой да чака последен момент , Григор не е тук , замина си няма и да се върне ... Не се обявява до последно като реверанс към организаторите , за да може все още да се продават билети и да се задържи до последно интереса към турнира и заради спонсорите .. Защо Григор няма да участва е сложен въпрос , имат си някакви съображения , от гледна точка на пари и точки и цялостна програма ....
  • 2 МММ

    1 0 Отговор
    Ако беше Роналдо на близо.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    НЯМА ДА ИГРАЕ. Това съобщиха сега по тв.