21 Февруари, 2018 11:37 2 370 1

Отличие за най-добрата ни сноубордистка

  • жекова-
  • олимпиада-
  • пиб-
  • fib
Отличие за най-добрата ни сноубордистка - 1
Снимки: М. Богданова ©

Главният изпълнителен директор на Fibank Неделчо Неделчев награди българската сноубордистка Александра Жекова за силното й представяне на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Там тя записа най-добро представяне от родните олимпийци, като се нареди на шесто място във финала по сноубордкрос. Жекова получи дизайнерско златно кюлче „Година на кучето“. То е изработено от най-висока проба инвестиционно злато със стилен дизайн и произведено от Швейцарската рафинерия P.A.M.P.

„Предстоят ни още три много важни старта от световните купи. Подготвена съм за тях и фокусът ми е само и единствено там. Вярвам, че нашата мисия за в бъдеще ще е да произвеждаме повече спортисти, които са способни на световни успехи и лично аз бих искала да се захвана с това като един много опитен атлет, защото смятам, че е важно за бъдещето на цялата нация”, каза Жекова след официалната церемония по награждаването.

Отличие за най-добрата ни сноубордистка

Тя не уточни точно кога възнамерява да започне активна треньорска дейност. Фокусът й засега остава върху състезателската. Жекова се надява, че след резултатите от тези олимпийски игри ще има промени в българското законодателство и спорта и повече хора, които имат възможност ще видят, че само на собствени сили и на издръжката на държавата няма как да се прави елитен спорт. „Надявам за в бъдеще повече хора, както моите партньори от FIBank, ни подкрепят през последните 10 години, да насочат силите си към професионалния спорт, защото може би това e единственияj шанс за българския спорт, изкуство и култура да прогресира и да може да стъпи на световно равнище”, каза Жекова.

Отличие за най-добрата ни сноубордистка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.