Last news in Fakti

19 Април, 2018 14:04 2 012 3

Звезди във волейбола скочиха срещу Радо Стойчев

  • модена-
  • отбор-
  • бойкот-
  • човек-
  • стойчев-
  • звезди

"Той е много подмолен човек", заявиха играчите на Модена

Уникален скандал избухна в Италия, а в неговата основа е българският волейболен треньор Радостин Стойчев. Целият отбор на Модена, начело с Бруно Резенде и Ървин Нгапет, се обяви против наставника.

Двамата големи волейболисти бяха поканени в предаването „Barba & Capelli”, но с тях пристигнаха почти всички техни съотборници. В телевизионен ефир те обявиха, че не искат повече да работят със Стойчев и разкриха случки с българина, пише "Блиц".

Първи започна Нгапет.

"Нямаше да премина в Зенит, ако не беше Стойчев. Имах договор за 2 години и със сигурност щях да го изпълня. Още от самото начало знаех, че няма как да се получат нещата със Стойчев. Като разбрах, че ще го наемат, казах на г-жа Педрини, че това е много рисковано. След първите тренировки предчувствието ми се оправда. Нещата обаче ескалираха преди Коледа. Радостин има маниер на държание и използва думи, които засягат хората. Беше направил неприемлив коментар за мен и брат ми Суон Нгапет, който също е в Модена. Това ме обиди и цяла нощ мислих по въпроса. На следващия ден отидох и му казах, че не желая повече да работим заедно", разказа звездата на френския национален отбор.

"Стойчев беше обявил, че аз не желая да играя за Модена. Това бе откровена лъжа. Закъснях за една тренировка, защото изпуснах полет от Франция. Говорих с Педрини и се извиних за случката, поисках да се включа в тренировките. Тя се съгласи, но Стойчев не ме пусна в залата", продължи разказа си Нгапет.

"Нашият волейболен свят е малък и трудно може да се скрие нещо. Въпреки проблемите, а може би точно заради тях, играчите създадохме една много сплотена група. Щом се появеше Стойчев обаче на всички ни се отщяваше", каза още французинът.

Голямата звезда на Бразилия Бруно Резенде също се изказа много остро по адрес на Стойчев.

"През последните 13 години съм играл на най-високо ниво. Имал съм треньори като Уебър, Баньоли, Лоренцети, Бернардо Резенде - моя баща. Не може да става дума за сравнение. Стойчев искаше да промени тотално стила на игра, който всеки от нас, вече изграден състезател, има. Но ако оставим спортно-техническите неща настрана, то в чисто човешки план...Не е нужно да сме приятели, но поне между нас трябва да има доверие и лоялност", подчерта разпределителят.

"През февруари от свои източници разбрах, че опитва да договори за следващия сезон Кристенсен от "Кучине Лубе", който да заеме мястото ми. Той не каза нищо, но на мен ми стана ясно, че не мога да бъда с човек, който има такава ценностна система. Обадих се на Педрини и й казах, че напускам. Не мога да работя с треньор, който няма човешко отношение. Не изключвам вариант да остана, но ако Стойчев си тръгне", добави Резенде.

"Треньорът не пусна Алберто Мара на погребението на дядо си! Казал му, че няма как да замине дори за един ден, защото друг състезател на поста център - Даниеле Мацоне, все още не бил възстановен от травма. Тук въобще не ставаше дума за пропускане на мач, а на една тренировка. Мара не каза нищо до срещата, която беше в събота", разкри разпределителят.

В атаките към Стойчев се включи и Максуел Холт.

"През живота си не съм играл в отбор с толкова талантливи състезатели на едно място. Всички бяхме обединени заради неприятностите с треньора. Имам договор за още 1 г., и ако Радо напусне, ще остана на 100%", категоричен бе американецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    2 1 Отговор
    Пффф ти да видиш . .
  • 2 Аналисто

    6 3 Отговор
    Махнете го тоя Радо Стойчев, той разби и българския отбор! М.зерник и интригант, не подхожда за поста, на който освен технически и игрови треньор трябва да си педагог и човек! Трябва да те уважават! Но като няма за какво.... Вън.
  • 3 Будалата

    8 2 Отговор
    Радо подлъга и Матей Казийски да не играе за националния. Във волейбола е постигнал големи успехи за което спор няма. Но явно всеки си има кусури. Само Бог може да съди.