19 Юни, 2018 23:11 2 127 8

Русия е първият осминафиналист на Световното

  • русия-
  • световно първенство-
  • осминафинали-
  • египет-
  • дзюба-
  • салах-
  • черишев-
  • автогол

"Сборная" се разправи с Египет с 3:1

Русия е първият осминафиналист на Световното - 1
Снимка: БТА/АР

Домакинът Русия срази Египет с 3:1 на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург и след втората си поредна победа в група А вече може да мисли за осминафиналите на световното първенство по футбол. Автогол в 47-ата минута на Ахмед Фатхи и попадения на Денис Черишев (59) и Артьом Дзюба (62) донесоха успеха за „Сборная“. За Черишев това бе трети гол, с който той се изравни с португалеца Кристиано Роналдо начело в голмайсторската листа. Голямата звезда на „фараоните“ Мохамед Салах (73-дузпа) вкара първия гол за тях на Мондиала, но те вероятно ще приключат участието си още след груповата фаза.

Първата част започна с домакински натиск и удар на Головин в 6-ата минута от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата. Постепенно "фараоните" изнесоха играта в по-предни позиции и в 19-ата минута Трезеге отправи опасен фалцов изстрел, след който кълбото премина встрани от вратата на Акинфеев. Три минути след това Черишев отправи хубав удар от дъгата пред наказателното поле, но прати топката над гредата. До края на полувремето двата тима продължиха да играят равностойно, отправяйки само неточни удари. Най-близо до гола бе Мохамед Салах, който в 42-ата минута шутира и кълбото мина близо до гредата, пише "Блиц".

След почивката "Сборная" тотално смачка "фараоните" в рамките на 15 минути. В 47-ата минута вратарят Елшенауи боксира след центриране, а след това Головин отправи удар и топката рикошира в капитана на "фараоните" Ахмет Фатки, който си отбеляза нелеп автогол за 1:0. Египтяните отвърнаха в 55-ата минута с удар на Салах, който бе блокиран от Фернандес и се стигна до корнер. Четири минути след това Марио Фернандес получи топката от Самедов, финтира Трезеге и намери чудесно непокрития Денис Черишев, който от близка дистанция вкара третия си гол в турнира, удвоявайки аванса на "Сборная" в тази среща - 2:0. С този гол Черишев изравни португалеца Кристиано Роналдо начело в голмайсторската листа.

В 62-ата минута Дзюба овладя топката на гърди в наказателното поле след дълъг пас, подигра се с няколко бранители и преодоля Елшенауи за 3:0. Десет минути след това съдията Касерес посочи бялата точка след намесата на системата за видеоповторения ВАР, която му подсказа, че Зобнин е задържал Салах в наказателното поле. Минутка по-късно потърпевшият Мохамед Салах бе безапелационен от наказателния удар и вкара първия гол за Египет на турнира - 3:1. В 78-ата минута Мохсен и Кутепов се държаха в наказателното поле, но този път съдията прецени, че няма основания за дузпа. До края мачът просто се доиграваше и нямаше сериозни положения за гол пред двете врати.

След втората си победа Русия има 6 точки и е лидер в групата, гледайки уверено към осминафиналите на турнира. Египет остава на дъното без нито една спечелена точка и може да започне да стяга багажа за връщане у дома. В последния кръг "Сборная" играе срещу Уругвай, а "фараоните" срещат Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    32 3 Отговор
    ЕС в траур!
  • 2 Голям Слон

    29 3 Отговор
    Едно голямо браво!
  • 3 българина

    33 3 Отговор
    следват санкции и цупене от трите мъта, макрон меркел и мей!, мън мън мън, в перьод!
  • 4 Фенка на факти.бг

    14 1 Отговор
    Моля ви накрая да съберете всички автоголове да се посмеем , само днес са два!😂
  • 5 Димитър

    21 2 Отговор
    Браво и честито, но съм песимист за нататъшното добро представяне на Русия. Не е тайна, че арабите и футбола трудно можеш да ги свържеш в едно изречение, уругвайците обаче са друга бира, футболът им е на ниво. За сборная трудностите тепърва предстоят, но ще им стискам палци!
  • 6 Да да

    6 19 Отговор
    На осминафинала Сборния ще свири сбор в задния двор и ще се прибират по къщите :) Толкова могат!
  • 7 Лев Толстой

    3 7 Отговор
    Расея чимпион, расея давай давай
  • 8 Да уж

    3 1 Отговор
    Каква е "расея"?