25 Юни, 2018 19:15 1 295 4

Саудитска Арабия остави Египет без точки

  • саудитска арабия-
  • дузпа-
  • салах-
  • египет-
  • съдия-
  • световно първенство-
  • ал давсари-
  • ал фараж
Саудитска Арабия остави Египет без точки - 1
Снимка: БТА/АР

В двубой от група А Саудитска Арабия постигна късен успех с 2:1 над Египет след обрат, благодарение на гол в последните секунди на добавеното време на Салем Ал Давсари.

Мохамед Салах изведе Египет напред в резултата, след като овладя дълго подаване от Ел Саид и технично прехвърли излезлия напред вратар на Саудитска Арабия.

Две минути по-късно отново Салах имаше шанс за гол, но излязъл сам срещу Ал Мосаилем, отново успя да го прехвърли, но не и да намери очертанията на вратата. Дори и да беше влязла топката обаче, голът най-вероятно щеше да бъде отменен, тъй като Салах бе в засада при подаването към него.

След това дойде фестивалът на дузпите. В 39-ата минута Фатхи игра с ръка при едно центриране, но Ел Хадари спаси силния удар на Ал Мувалад от бялата точка, след което топката рикошира и в гредата, но така и не влезе във вратата, с което Египет удържа аванса си.

В добавеното време колумбийският рефер Вилмар Ролдан отсъди и втора, много спорна, дузпа в полза на Саудитска Арабия след консултиране и с технологията за видео повторение. Този път зад топката застана Ал Фараж, който не сбърка и изравни в самия край на първата част.

През втората част и двата отбора имаха шансове да спечелят трите точки, но пропуски и добри вратарски намеси съхраниха равенството, но само до края на редовното време.

В петата минута на даденото от съдията продължение Саудитска Арабия, който бе по-активният отбор през цялото второ полувреме, стигна до заслужена победа с гол на Салем Ал Давсари.

Така Саудитска Арабия завършват Мондиал 2018 на третата позиция с три точки в актива си, докато Мохамед Салах и Египет напускат първенството без спечелена точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    1 0 Отговор
    Двата добитъка дето правиха двуглави орли, бяха глобени- леко за жалост!

    Коментиран от #3

  • 2 Спиро

    1 2 Отговор
    Жалко!
    Египтяните ми станаха много симпатични заради Мохамед Саллах...
  • 3 Фен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Не бяха ли "швейцарците" ?

    Коментиран от #4

  • 4 Салм Алеко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    Колкото нашите "турци" са "турци" толкова и тези са швайцарци! Помияра кожата си мени, но нрава животински- никога!