Last news in Fakti

6 Август, 2018 15:24 1 052 6

Гришо: Не мисля за пари, талантът не носи победи

  • гришо-
  • григор димитров-
  • никол шерцингер-
  • тенис-
  • победа

Първата ни ракета Григор Димитров проговори пред официалния сайт на АТП. Последният сезон не беше добър за хасковлията, въпреки че от днес се изкачи с една позиция и е под №5 в ранглистата. За първи път Гришо коментира въпроса с парите, които печели от турнирите.

"Мислиш си, че само талантът може да ти печели мачове, но е много по-различно. Аз никога не гледам по този начин на нещата. Да, вероятно съм талантлив, но талантът не ти носи победи. Помага ти, но не печели мачове.
Може да ти помогне да спечелиш два, три, четири мача, но толкова. Ако искаш да си шампион от Големия шлем, да си номер 1 в света, има много други неща, които трябва да правиш, за да стигнеш до това ниво", разказва Григор пред сайта на АТП.

"Зависи върху какво се фокусираш. Аз никога не съм бил от тези играчи, които се концентрират върху парите от наградни фондове и точките. Винаги се насочвам към позитивите. Беше тежко да загубя в първия кръг на "Уимбълдън", но трябва да извадя позитивите от тази негативна ситуация. Знам, че това е едно от най-трудните неща в тениса - да останеш позитивно настроен след загуба.
Всеки мач е много важен за мен в момента. Не се опитвам да се върна до номер 2,3 или 4 в света. Концентриран съм върху голямата картина и нещата, които искам да подобря. Понякога два-три мача могат да обърнат нещата. Ако останеш спокоен и правиш правилните неща, не знам кога ще се променят нещата", допълни Гришо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще си номер 1 ама в другия живот:-)

    11 1 Отговор
    Никога няма да е номер 1, както никога няма да спечели голям шлем!! Просто няма нивото , подготовката и постоянството на големите играчи, това е истината!! Гордея се че е Българин и че е над стедното ниво но да бъдем реалисти:-)
  • 2 Сиромаха

    1 4 Отговор
    АМА !!!! Друго си Е да СПРЕШ да МИСЛИШ за ПАРИ когато вече ги ИМАШ !!!
  • 3 Мис Гришо

    6 1 Отговор
    Абе Гришо взе да говори едно и също, като някоя миска. Не играе за пари, за точки, за номер 1, все позитивен. Да вземе да спре с халюциногенните ..
  • 4 фен

    3 3 Отговор
    Само с талант не става, трябва и характер, шампионски. Да вземе малко назаем от Ицо Стоичков.
  • 5 ванката

    2 0 Отговор
    те и политиците преди години живяха един месец с минималната заплата и казаха ми те парите са достатъчни но ако им се наложи цял живот така друга песен щяха да пеят ... и аз ако имах милионите на гришо нямаше да мисля за пари

    Коментиран от #6

  • 6 Orthodox

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ванката":

    Напротив, ако ги имаше милионите, тъкмо за пари щеше да мислиш постоянно - как да не ти ги отмъкнат, да не те изнудят заради тях, да не убият теб или друг от семейството ти... И на сън нямаше да имаш покой. А бе не носят щастие големите пари - със шест, седем и повече нули. Предпочитам по-малко, но да имам покой на душата си и денем, и нощем. Имаш ли вътрешен мир, можеш да бъдеш и щастлив. Истински, а не на думи и показно пред медиите.