Last news in Fakti

20 Август, 2018 10:26 1 173 0

Джокович срази Федерер в Синсинати

  • синсинати-
  • златен мастърс-
  • история-
  • титла-
  • кариера-
  • джокович-
  • финал-
  • федерер-
  • тенис

Сърбинът е първият тенисист с кариерен „Златен Мастърс“

Новак Джокович записа ново изключително постижение в кариерата си. Ноле срази рекордьора с 20 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер с 6:4, 6:4 за час и 24 минути игра в класиката между двама от най-великите тенисисти на новото време и триумфира за първи път с трофея на Мастърс турнира в Синсинати (САЩ) при шестото си участие на финал в тази надпревара. Така 31-годишният сърбин стана първият тенисист в историята с кариерен „Златен Мастърс“, което означава, че е печелил поне по веднъж всичките 9 турнира от най-високата категория „Мастърс“.

37-годишният швейцарец е седемкратен шампион в надпреварата, но този път отстъпи в два сета на Джокович, който след пет загубени финала в Синсинати най-накрая триумфира с титлата.

Федерер спечели трудно първия гейм на свой сервис, отразявайки на два пъти точки за пробив. След това Джокович бързо изравни за 1:1, а швейцарецът поведе с 2:1 след гейм на нула. Двамата продължиха да печелят подаванията си до седмия гейм, в който Ноле стигна до пробив и го затвърди на свой сервис за 5:3. Федерер намали изоставането си с бърз сервис-гейм, но все пак сърбинът затвори сета при 6:4 в своя полза.

По подобие на първия сет швейцарецът взе трудно първия гейм на втората част и след това записа първи пробив в мача за 2:0 след двойна грешка на Джокович. Сърбинът бързо върна пробива и с гейм на нула изравни за 2:2. След това съперниците продължиха да печелят на свой сервис и отново до седмия гейм, както бе в първия сет. Джокович пак стигна до точка за пробив след обрат от 0:40 и го реализира, след което го и затвърди за 5:3. Федерер спечели своето подаване, но след това същото направи и Джокович, за да триумфира с титлата и влезе в историята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА