14 Септември, 2018 08:56 1 155 1

Нечувано от 1959 година! Италия няма победа цяла година

  • италия-
  • победа-
  • криза-
  • футбол-
  • година-
  • скуадра

Тежки времена за италианския отбор

Италианският национален отбор по футбол, четирикратен носител на световната титла, се намира в криза. „Скуадрата” не успя да се класира за Световното първенство в Русия, а освен това започна трагично и пътя си към Евро 2020 с равенство и загуба в Лигата на нациите – макар и в експериментален състав.

Медиите на Апенините разкостиха националния отбор. За първи път от 1959 година насам Италия завършва цяла година без нито една победа в официален мач. За последно Италия победи Албания с 1:0 в квалификациите за Мондиала – на 9 октомври 2017 година.

Следващият официален мач на „адзурите” е на 14 октомври срещу Полша, което означава, че над 12 месеца Италия няма да запише нито една победа. За последно италианците не записаха победа 12 месеца през 1958-1959 година. Най-големият срам беше отпадането на баражите за турнира в Русия след загуба от Швеция.

В Италия вече ясно се говори, че е нужна драстична промяна на начина на работа с младите таланти, за да може отборът отново да стъпи на световния връх, както го направи през 2006 година в Германия. Италианският футбол достигна дъното. Но нали е най-тъмно преди изгрев?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    2 4 Отговор
    Жабарите никога няма да станат световен шампион. Пожелавам и само провали.