20 Септември, 2018 11:38 1 151 1

Реал започна ударно защитата на трофея

  • реал мадрид-
  • трофей-
  • купа-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • roma-
  • рома-
  • шампион
Реал започна ударно защитата на трофея - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) започна с победа новия сезон. "Белия балет" се наложи с 3:0 над Рома в първи мач на Група G в Шампионската лига, предава Блиц Спорт.

Головете за триумфа отбелязаха Иско, Гарет Бейл и Мариано Диас.

Последното впечатляващо попадение бе на Диас, който играе с емблематичния номер 7 на напусналия Кристиано Роналдо. Критиците спрягат младия Диас за заместник на португалската звезда.

Двубоят започна с натиск на домакините, като още в 4-ата минута Гарет Бейл пропусна добра възможност да даде преднина на Реал. Бейл обаче стреля край дясната греда на вратата на Рома.

Нов пропуск последва в 8-ата минута. Иско бе намерен с удобен пас и стреля без забавяне, но Робин Олсен спаси. Минута по-късно Серхио Рамос опита да засече подаване от Кроос, но прати топката над гредата.

Първата по-добра възможност за Рома бе в 15-ата минута. Ченгиз Юндер пробва мерника си от далеч, но не успя да отбележи.

Карим Бензема на свой ред пропусна при удар с глава в 16-ата минута на срещата, а същото направи и Марсело, стреляйки от далечe.

Гостите също търсеха своите възможности, като в 30-ата минута Стивън Нзонзи пропиля една от малкото за Рома през първото полувреме, след като не успя да преодолее Кейлор Навас.

Мигът за Реал Мадрид през първото полувреме дойде в самия край на частта. Иско изпълни отлично пряк свободен удар в 45-ата минута и реализира за 1:0 за испанския гранд.

След почивката ситуацията на терена не се промени, а Реал продължи да държи преднината в мача. Отличен шанс се откри пред Гарет Бейл в 50-ата минута, когато той получи добра топка от Карим Бензема, но стреля вляво от вратата.

Минута по-късно Бейл отправи нов удар, но Робин Олсен успя да отклони топката, която се удари в гредата.

Реал нанесе втория си удар в 58-ата минута. Лука Модрич изведе брилянтно Гарет Бейл в атака и той направи попадението за 2:0 в полза на испанците.

Възможност пред Рома се откри в 64-ата минута, когато Един Джеко бе изведен в обещаваща позиция, но бранител спря изстрела му. Малко по-късно пък Каземиро получи удобен пас и стреля от разстояние, но над гредата.

Тони Кроос пък не успя да преодолее Олсен в 73-ата, а 6 минути след това влезлият като резерва Марко Асенсио също пропусна от добра позиция.

Друга резерва - Мариано Диас обаче бе точен във втората минута на добавеното време. Мариано получи от Марсело и с хубав удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Рома за крайното 3:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    6 1 Отговор
    Мачкайте, животни!