3 Октомври, 2018 11:32 1 432 5

Григор Димитров допусна куп грешки и отпадна

  • димитров-
  • лайович-
  • непредизвикани грешки-
  • тенис-
  • квалификант-
  • загуба

Българският тенисист загуби от квалификанта Душан Лайович

Слабата форма на Григор Димитров продължава. Хасковлията отпадна по от сърбина Душан Лайович в третия кръг на турнира в Пекин след 4:6, 6:2, 4:6. Българинът не намери играта си, допусна много непредизвикани грешки и напълно логично си събра багажа от китайската столица.

Първи сет
Мачът не започна добре за Григор Димитров. Той беше пробит от сръбския си съперник още в първия гейм на мача. След това Лайович взе подаването си и взе аванс, който му беше достатъчен за спечелването на частта. След 2:0 за сръбския тенисист, двамата печелеха своите сервис-геймове. Сърбинът взе сета при първата си възможност и при 40:30 в десетия гейм.

Втори сет
Григор Димитров отвърна на удара от първия сет и взе бърз аванс от 3:0, като направи един пробив в сервиса на Лайович. Сърбинът обаче не се предаде и намали изоставането си, след като осъществи брейк в подаването на българина. Григор веднага върна пробива и до края на сета направи още един, за да изравни резултата в мача – 6:2 във втората част.

Трети сет
Решителната част започна по същия начин като първия сет. Лайович направи пробив още в първия гейм, а след това го затвърди при собствения си сервис и поведе с 2:0. Григор Димитров започна битка за изравняване на резултата и това стана факт в шестия гейм, когато българинът осъществи брейк в подаването на сръбския си съперник. След това Гришо поведе, но Лайович взе сервиса си и изравни. Последва нов пробив в подаването на Димитров и Душан Лайович получи шанс да сервира за победата в мача. Той направи това безапелационно – на нула, и така записа първата си победа срещу Григор. До момента българинът беше спечелил единствения мач между двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нещастник

    6 5 Отговор
    нещастник !
  • 2 гост

    4 2 Отговор
    Поне да спре с изказванията, че си бил намерил формата, защото се вижда до къде е. Големите тенесисти падат от големи тенесисти, а не от квалификанти с подобен резултат.

    Коментиран от #4

  • 3 Санде

    5 0 Отговор
    На времето имахме Петър Пакпадналов , а сега , Григор Пакпадналов.
  • 4 БОКО

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Форма не се намира,тя се поддържа!Тая дъртата го направи на бирбат!
  • 5 Абе

    0 0 Отговор
    Колкото повече двойни грешки има в един тенис мач, толкова е по-вероятно да са намесени букмейкъри тука. Дано нашичкия не е залитнал по лесните пари.