Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 11:26 1 401 3

Лудогорец с нов слаб мач в Лига Европа

  • лудогорец-
  • загуба-
  • палсон-
  • лига европа-
  • цюрих

Българският шампион загуби гостуването си на Цюрих

Лудогорец загуби и втората си среща от груповата фаза на Лига Европа. Шампионът на България допусна минимална загуба с 0:1 при гостуването на Цюрих на стадион "Летцигрунд". Домакините стигнаха до победата с късен гол. Реализира го Виктор Палсон в 84-ата минута. Taка Лудогорец пропусна отличния шанс да измъкне точка от швейцарския противник, след като до гола играта беше равностойна. Липсваха обаче чистите голови ситуации, като избраниците на Пауло Аутори не бяха много активни в атака.

Големият липсващ беше Клаудиу Кешерю, който дори не попадна в групата, а изгледа мача от трибуните. Румънският голмайстор не успя да се възстанови от контузия и отпадна за двубоя в Цюрих. Мястото му на върха на атаката зае Жуниор Брандао. За новото бразилско попълнение това беше официален дебют за Лудогорец. Брандао остана на терена до 70-ата минута, когато отстъпи място на Якуб Швиерчок.

Мачът започна равностойно, а двата отбора се опитваха да се надхитрят, водейки здрава битка в средата на терена. Там преобладаваха единоборствата, като след няколко от тях жълти картони получиха Светослав Дяков, Брандао и Марселиньо.

Чак в 25-ата минута "орлите" погледнаха по-сериозно към вратата на домакините. Брандао нахлу опасно в наказателното поле на Цюрих и успя да подаде към включилия се от задна позиция Марселиньо, който обаче не съумя да засече топката по най-добрия начин и я изпрати в аут. Малко преди почивката и футболистите на Людовик Манен имаха шанс, от който не се възползваха.

Играчите на Лудогорец започнаха далеч по-активно втората част. В 49-ата минута неумели действия на Брандао провалиха добра атака, при която Вандерсон очакваше подаване от сънародника си на отлична позиция в наказателното поле на Цюрих. Последваха удари на Марселиньо и Натанаел, но отново извън целта.

Смените, извършени от Аутори, не доведоха очаквания резултат. Освен Швиерчок, се включиха още Гуралски и Мей Махлангу.

И точно, когато предусещаха, че измъкват точката, "орлите" се пропукаха. В 84-ата минута Козмин Моци върна лошо топката към Ренан и се стигна до корнер за швейцарците. След късо изпълнение и последвало центриране пред стража на българския шампион, исландският национал Виктор Палсон засече точно с глава и отбеляза за радост на публиката на домакините - 1:0.

След втората поредна загуба в група "А" Лудогорец е на третото място, като без спечелена точка е още и АЕК (Ларнака). Леверкузен оглавява класирането с 6 точки, колкото има и Цюрих.

Следващият мач на "орлите" е на 25 октомври - гостува в Кипър на АЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грух,грух

    2 1 Отговор
    И тези и "клонираните"като играят в Европа се вижда.Там съдиите не повлияват на резултата.Тук" зелени"и" оранжевите" от София без съдиите не могат.Но такова ни е Б.Ф.С.то.
  • 2 гатузо

    3 0 Отговор
    пълен цирк вземете мерки скоро ще се наложи да смените не само трениора а и целия отбор
  • 3 Шабиха

    1 0 Отговор
    Киро, твоите бели кадъни, голям к...р ще ги дъни...