Last news in Fakti

11 Октомври, 2018 09:33 890 0

Волейболистките ни приключиха с победа

  • волейбол-
  • жени-
  • национален отбор-
  • световно първенство-
  • българия-
  • азербайджан

Размазахме Азербайджан в последния си мач на Световното

Волейболните ни националки завършиха с победа участието си на световното първенство в Япония. Селекцията на Иван Петков отвя Азербайджан с 3:0 гейма (25:19, 25:20, 25:20) в последния си мач от група "F" от втората фаза на шампионата. Мачът се игра в зала "Осака Мунисипал Сентрал Джимнезиъм".

С това България записа четвърти успех и завърши на Мондиала с две последователни победи. В сряда нашите надиграха и Тайланд с 3:2 гейма.

След този прекрасен завършек нашите момичета приключват на шесто място в група "F" - с четири победи, пет загуби и 11 точки. Тимът ни може да остане на това място, ако по-късно днес Турция победи Тайланд. По този начин България ще раздели 11/12-о място в крайното класиране на Мондиал 2018. Азербайджан остана на последното място в групата с едва 2 победи, 7 загуби и 6 точки.

С най-голям актив за успеха на България днес беше Мирослава Паскова с 13 точки (3 блока, 3 аса и 39% ефективност в атака). Христина Русева завърши с 11 точки (3 блока, 1 ас и 67% ефективност в атака), а Нася Димитрова приключи с 11 точки (2 аса и 53% ефективност в атака). Най-резултатна за Азербайджан бе Полина Рахимова, която приключи с 16 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА