15 Октомври, 2018 11:58 834 0

Италия най-накрая победи

  • полша-
  • серия-
  • италия-
  • бираги-
  • лига на нациите

Полша продължава с катастрофалната си форма

Италия победи драматично с 1:0 при визитата си на Полша в среща от група 3 на Лига А в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. В добавеното време Кристиано Бираги (90+2) донесе успеха за „адзурите“, които записаха първа победа от пет официални мача насам – 3 равенства и 2 загуби, за да останат в играта за първото място в групата. Те са втори в класирането с 4 точки и на две зад лидера Португалия, който е и с мач по-малко. Това означава, че италианците трябва да се надяват на успех срещу „мореплавателите“ в домакинството си срещу тях на 17 ноември и след това да очакват тяхна загуба три дни по-късно, когато приемат поляците, които ще завършат на последно място в групата и ще изпаднат в по-долна дивизия.

Италианците можеше да поведат още в 50-ата секунда, когато Жоржиньо тресна напречната греда след техничен фалцов удар от около 19 метра. Осем минути по-късно след удар на Инсиние топката премина над вратата.

Постепенно темпото на игра спадна и чак след половин час игра футболистите на Роберто Манчини стигнаха до следващия си сериозен шанс за гол, но този път Инсиние нямаше късмет и уцели греда. Три минути след това вратарят на поляците Войчех Шчесни спаси опасен удар на Жоржиньо, малко по-късно отрази и шут на Киелини.

„Адзурите“ продължиха да доминират и след почивката и след пропуск на Бираги стигнаха до гол в 65-ата минута, когато обаче Инсиние се разписа от явна засада и попадението не бе зачетено.

Домакините пропуснаха най-изгодната си възможност в 73-ата минута, когато Левандовски изведе Гросицки, който сам срещу вратаря шутира в неговите ръце, а при добавката Аркадиуш Милик не намери очертанията на вратата. Последва пропуск на Бернардески, за да се стигне до добавеното време, в което Бираги (90+2) засече топката на далечната греда и от близка дистанция я прати във вратата, подсигурявайки победата за гостите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА