Last news in Fakti

11 Март, 2012 10:00 2 859 0

На този ден ... 11.03

  • дрогба-
  • челси-
  • франция-
  • кот д'ивоар-
  • грецки-
  • хокей-
  • нхл
На този ден ... 11.03 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС На снимката: Дидие Дрогба

11-ти март:

1978г.

В Абиджан, Кот Д`Ивоар e роден Дидие Дрогба. Играе на поста нападател. В момента защитава цветовете на английския шампион Челси. Той водещият голмайстор, както в местното първенство, така и в Шампионската лига до този момент. Дрогба прекарва част от детството си в родния си град Абиджан преди на 5 годишна възраст да замине за Брес, Франция, където е неговият чичо Мичел Гоба. “Тито”, както е извстен сред приятелите си се завръща в родината си три години по-късно. Не след дълго Дрогба отново заминава за Франция. През 1991 година това правят и родителите му, които обаче живеят в град Ван. На 15 годишна възраст Дрогба започва да играе за ФК Льовалоа. По това време живее заедно с братовчед си Тебили, който в момента се подвизава в Бирмингам Сити. През 1998 година Дрогба подписва своя първи професионален контракт с втородивизионния Льо Ман. Прави впечатляващ първи сезон, в който успява да отбележи 7 гола. През 2002 година преминава в съства на Гингам. За сезон и половина в тима Дрогба успява да отбележи 17 гола и помага на тима да завърши кампанията в Лига 1 на седмо място, което е и рекорд за Гингам. Следва престой в най-големия френски тим – Олимпик Марсилия, откъдето през 2004 година преминава в състава на Челси. (снимка 1)

 

1978г.

Уейн Грецки бележи 1500 си гол в Националната хокейна лига. Уейн Дъглас Грецки е роден на 26 януари 1961 година в Брантфорд, Онтарио. В момента е съсобственик и треньор на Финикс. Смятан е за един от най-великите хокеисти в света. Става професионалист едва на 17 годишна възраст. Прекратява спортната си кариера през 1999 година. Четири пъти е печелил Стенли къп с тима на Едмънтън Ойлърс. Има 10 приза за голмайстор, както и девет отличия за “Най-полезен играч”. Той е единствения хокеист отбелязвал над 200 гола в един сезон (постигал го е четири пъти в своята кариера). (снимка 2)

 

1996г.

Преди 11 години, на този ден, хокейният тим от НХЛ Монреал Канейдиънс играе за последен път в залата си "Монреал Форум", където домакинства цели 70 години. (снимка 3)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА