Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 11:57 925 0

Икарди реши дербито на Милано в последната минута

  • интер-
  • милан-
  • дерби-
  • икарди-
  • продължение

Интер шокира Милан в продължението

Интер победи Милан с 1:0 в голямото дерби на Милано от 9-ия кръг на Серия "А". В герой за "нерадзурите" се превърна Мауро Икарди, който донесе успеха с гол в 92-ата минута. Интер събра 19 точки и е трети, изоставайки с две от втория Наполи. Лидер с 25 е Ювентус, а Милан има 12 точки в актива си и заема 12-ото място във временното класиране.

Големият заряд в дербито пролича още в началото му, като в 10-ата минута дори падна гол. Икарди отбеляза, но попадението беше правилно отменено заради засада. Тя беше потвърдена и от ВАР. Романьоли беше близо да си вкара автогол в 13-ата минута, а в 22-ата Донарума се намеси добре и не позволи на Иван Перишич да му вкара.

В 33-ата минута Де Фрай удари лявата греда на вратата на Милан. В 42-ата и попадение на Милан не беше зачетено. Мусакио вкара, но имаше засада, която също беше потвърдена и от ВАР. При следващата атака Весино пропусна да вкара, а Бонавентура и Калабия също получиха жълти картони.

И през второто полувреме атаките се редуваха ту пред едната, ту пред другата врата. В 61-ата минута Весино пропусна от добра позиция. Сусо пък не успя да отбележи в 80-ата. Секунди по-късно Донарума се намеси след игра с глава на Икарди.

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Икарди хвърли в екстаз тифозите на Интер. Весино овладя топката по десния фланг, след което центрира, Донарума не се ориентира добре, а аржентинският голмайстор за пореден път демонстрира класата си, разписвайки се за победата с 1:0.

Преди година отново Икарди беше герой за Интер, когато на 15 октомври 2017-а реализира хеттрик, донасяйки победата с 3:2 над Милан.

Двубоят тази вечер се игра пред пълни трибуни, като имаше 78 725 зрители на "Сан Сиро". Преди срещата легендарният вратар на Интер Жулио Сезар беше награден от ръководството на клуба под аплодисментите на тифозите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА