Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 09:54 1 211 1

Барселона се справи с Интер и без Меси

  • интер-
  • меси-
  • барселона-
  • рафиня-
  • алба-
  • шампионска лига

Каталунците се наложиха с 2:0

Барселона срази у дома Интер с 2:0 в директния сблъсък за първото място във временното класиране на група „B“ от Шампионската лига. Рафиня Алкантара (32) и Жорди Алба (83) бяха точни за каталунците, които бяха без контузената си голяма звезда Лионел Меси, изгледал срещата на „Камп Ноу“ в компанията на един от своите синове – Тиаго.

Домакините доминираха и в отсъствието на Меси, застрашавайки първи противниковата врата след удар на Ленгле с глава в 18-ата минута, когато обаче вратарят Ханданович спаси. Превъзходството на каталунците даде резултат в 32-ата минута, когато Рафиня Алкантара се разписа след пас на Луис Суарес и стана 78-ият различен голмайстор за Барса в турнира – уникално постижение, с което не може да се похвали друг клуб.

Интер, който също бе без една от звездите си Раджа Наинголан, лекуващ травма, имаше своя шанс в 38-ата минута след силен шут на Матиас Весино. Топката обаче не намери целта. В последните секунди на първата част Филипе Коутиньо шутира опасно от фаул, топката се отклони от стената и за малко не навести вратата на Ханданович.

„Нерадзурите“ можеха да изравнят пет минути след почивката, но Тер Щеген се намеси решително при опасно центриране на влезлият като резерва Матео Политано. Последваха пропуски на Луис Суарес и Ланглед от домакините след спасявания на Ханданович, а в 70-ата минута Коуитиньо уцели греда. Кейта Балде отправи слаб удар с глава, а друга резерва на гостите Лаутаро Мартинес не уцели вратата от малък ъгъл, за да се стигне до 83-ата минута, в която играещият мач №50 в Шампионска лига с екипа на Барса Жорди Алба бе изведен от Ракитич и преодоля Ханданович за 2:0.

В последната минута Ханданович отрази удар на Суарес, който не успя да направи победата на каталунците класическа. Въпреки това те остават лидери в групата с пълен актив от 9 точки. Интер е втори с 6, а Тотнъм и ПСВ имат по една.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъп то ъп

    0 4 Отговор
    Защо нищо не казвате за 100# дузпа в полза на Интер която не бе отсъдена.При резултат 0:0.Всички съдии свирят за Барселона и Реал.