Last news in Fakti

29 Март, 2012 10:50 1 091 3

Гуардиола: "Сан Сиро" е срам за футбола

  • гуардиола-
  • барселона-
  • терен-
  • милан-
  • берлускони-
  • шампионска лига-
  • уефа-
  • интер
Гуардиола: "Сан Сиро" е срам за футбола - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола изрази разочарованието си от лошото състояние на тревната настилка на стадион "Сан Сиро" след равенството 0:0 срещу Милан в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима от тазгодишното издание на турнира Шампионска лига. Испанците, които защитават трофея си, имаха сериозно предимство във владеенето на топката, но не успяха да се разпишат в турнира за първи път от ноември 2009 година.

„Този терен е срам за футбола. Ако УЕФА иска отборите да играят красиво, този проблем трябва да бъде решен. Милан и Интер заслужават по-добро игрище", отсече Гуардиола, като обяви, че в реванша отборът му трябва да отбележи най-малко два гола, за да продължи.

"Фактът, че от Милан са доволни от домакинско 0:0 е голям комплимент за нас. Това, че не вкарахме като гост е малко разочароващо, но защитата ни се представи чудесно.  Мисля, че в реванша трябва да реализираме два гола, за да продължим. Милан е силен в много аспекти от играта. Не съм убеден, че един гол на на "Камп Ноу" ще ни стигне. Със сигурност обаче нашият терен е много по-добър и това ще ни позволи да играем по-бързо.

Имаме нужда и от подкрепата на публиката, надявам се, че ще я получим”, допълни спецът, след което отказа да коментира двете спорни ситуации, при които момчетата му имаха претенции за дузпи в снощния мач  но призна, че след мача е провел кратък разговор с президента на Милан Силвио Берлускони:

"Обсъдихме някои политически теми, например ситуацията в Европа."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 1 Отговор
    Терена е еднакъв както за Милан така и за Барса ,Какво само се оплаква от терена .Какъвто за едните такъв и за другите играчи
  • 2 Валентин Кръстев

    0 0 Отговор
    suglasen sum a igrata na milan kato odmakin ? terena be6e nadup4en kato sirene , zelta be6e da niama futbol , i z amilan terena e su6tia no te niamaha i namerenia da igraiat futbol ,biaha upla6eno zatvorili se v tiahnoto si pole neznam publikata kak izdyrja 90 minyti
  • 3 До пост 1 !!!

    0 0 Отговор
    Може да е еднакъв за всички , но Барса играят много бърз футбол и този "гаден"" терен не им позволи тази игра, но нищо на свой терен ще видите за какво иде реч.