Last news in Fakti

30 Декември, 2018 13:56 3 385 3

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

  • ювентус-
  • италиански футбол-
  • футбол-
  • шампион-
  • роналдо-
  • кристиано роналдо-
  • сампдория-
  • победа

По време на двубоя между Старата госпожа и Сампдория, ВАР отмени гол на Самп в 93-ата минута

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ) - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Италианският шампион Ювентус завърши с успех 2018 година. "Бианконерите" победиха с 2:1 Сампдория в мач от 19-ия кръг на Серия "А" и продължават да летят към рекордното осмо поредно Скудето на Апенините.

Суперзвездата Кристиано Роналдо отново се превърна в герой за гранда от Торино, след като отбеляза и двата гола за своя тим. Той се разписа първо във втората минута, а след това донесе трите точки в 64-ата минута с точно изпълнена дузпа.

Именно от 11-метров наказателен удар се разписа и Фабио Куалярела в 32-ата минута. Интересното е, че освен португалеца другото главно действащо лице на "Алианц Стейдиъм" беше ВАР.

Именно след намесата на видеонаблюденията бяха отсъдени двете дузпи в срещата, които бяха доста спорни, а още по-спорно в 93-ата минута гол за 2:2 на Рикардо Сапонара, който беше пратил топката в горния десен ъгъл на безпомощния Матия Перин, беше отменен поради засада.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

Друга интересен момент от тази среща бе фактът, че Алекс Сандро игра последен с топката, преди да попадне в голмайстора, но реферът Паоло Валери взе решение, че докосването на бразилеца не е умишлено, като отсъди засада.

Така Старата госпожа завършва есенния дял на калчото с рекордните 53 точки от 19 мача, подобрявайки с една точка предното си постижение от 2005/2006 година, и това от 2013/2014 година.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

Тимът на Масимилиано Алегри продължава да пише история, като записа 17 победи, две равенства и нито една загуба през първата половина от сезона. "Зебрите" завършиха календарната година с друг рекорд — 101 точки в Серия "А".

Кристиано Роналдо пък вече има 14 попадения, като поведе при стрелците на калчото. Португалецът беше близо и до хеттрик, но негов страховит изстрел със 112 км/ч разклати вратата на Самп.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

Наставникът на домакините Масимилиано Алегри бе направил пет промени от равенството 2:2 с Аталанта, което прекъсна серията от осем поредни победи в първенството. Кристиано Роналдо, Блес Матюиди, Миралем Пянич и Даниеле Ругани смениха Дъглас Коща, Родриго Бентанкур, Сами Кедира и Леонардо Бонучи. Португалецът се завърна от първата минута, след като за първи път беше оставен резерва в Бергамо. Вратарят Войчех Шчесни получи травма на загрявката, като Матия Перин застана под рамката.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

"Бианконерите", които гонят осмо поредно Скудето на Италия, искаха да завършат годината с нова победа, за да увеличат преднината си пред Наполи.

Сампдория пък беше единственият отбор заедно с Юве, който в последните пет мача имаше 13 точки в калчото. Водени от своя капитан Фабио Куалярела "моряците" се изкачиха до петата позиция. Голмайсторът пък се бе разписвал в последните осем поредни мача на Самп, изравнявайки постижението на Кристиан Виери. Треньорът Марко Джампаоло бе направил само една промяна в състава от успеха с 2:0 над Киево, като в защита действаше Алекс Ферари, а не Йоаким Андерсен.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

Пълните трибуни на "Алианц Стейдиъм" избухнаха още във втората минута. Кристиано получи дълго подаване, след което овладя топката, финтира бранител и с плътен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Емил Аудеро.

Попадението беше негов 13-о в калчото, а също така №100 за Юве във всички турнири през тази година. Малко по-късно Пауло Дибала пропусна да удвои, а в 32-ата минута реферът отсъди дузпа за "моряците". Емре Джан игра с ръка при опита си да избие топката с глава, като прехвърли Перин, а Алекс Сандро изби от голлинията. Зад топката застана Куалярела, който беше точен и вкара своя девети гол в последните девет мача, които е играл, като се е разписвал във всеки един от тях. Навършващият 36 години през януари нападател изравни Давид Трезеге, който през 2005 година вкара в девет поредни мача с екипа на Ювентус, като пред тях остана само Габриел Батистута, който го е правил в 11 поредни двубоя.

Неаполитанецът има вече 12 попадения през тази кампания, като се изкачи на пето място във вечната ранглиста на стрелците на клуба с 59 гола, изпреварвайки Винченцо Монтела.

До края на първата част Ферари можеше да шокира домакините и да донесе пълен обрат, но пропусна, а Дибала и Киелини пропиляха добри възможности, за да върнат преднината на Юве.

Втората част започна с пропуск на Капрари, а след това последва голям натиск на шампионите, които пропиляха няколко положения, а вратарят Аудеро беше страхотен.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

Първо Матюиди на два пъти пробва. След това Роналдо нацели греда, а веднъж защитник спря головия му удар с глава. В 62-ата минута след центриране от корнер Ферари игра с ръка, а реферът посочи бялата точка. Той беше викнат да гледа и ВАР, но след това потвърди решението си, преди Роналдо хладнокръвно да вкара своя 14-и гол в първенство и общо 15-и за Ювентус.

Куалярела в 69-ата минута стреля малко над гредата, докато Дибала продължи да няма късмет пред противниковата врата този сезон в първенството. Аржентинецът стреля високо в 76-ата минута, Куалярела пък се размина с втори гол при следващата атака.

Роналдо отново пропусна да вкара хеттрик в 80-ата минута, като се стигна до 93-ата минута, когато Сапонара шокира трибуните. Халфът прати топката в горния десен ъгъл на Перин от 20 метра, но две минути след това голът беше отменен, тъй като при получаването на топката е зад защитата. Последен с коженото кълбо обаче игра Алекс Сандро, но съдията взе решение, че това е засада и зарадва тифозите на Ювентус.

Роналдо блести, Ювентус чупи рекорди (СНИМКИ)

Самп завърши годината на пето място с 29 точки, а Роналдо с 49 гола във всички турнири през календарната 2018 година.

Следват няколко почивни дни на Апенините, след което отборите ще играят за Купата на Италия. Сампдория приема Милан на 12 януари, а Ювентус гостува на Болоня, а на 16 януари "бианконерите" и "росонерите" излизат в спор за Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дитър

    7 0 Отговор
    Четох абсолютно същото в Спортал, предния ден. Така всеки може.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.