Last news in Fakti

26 Януари, 2019 16:27 1 882 6

Алберт Попов завърши девети на Световната купа по ски

  • ски-
  • алберт попов-
  • световна купа

Алберт Попов завърши на престижното девето място в Световната купа по ски-алпийски дисциплини днес, предава topsport.bg.

В първия манш от слалома в Австрия, той се нареди на петото място, а във втория отново се представи отлично.

Талантът ни записа най-доброто представяне на български алпиец в Световната купа от 23 март 1985 година, когато легендата Петър Попангелов се нареди под номер седем в слалома в САЩ.

"Супер ден. Наистина страхотно. Първият манш - пето място, не можах да повярвам. Опитах се да остана концентриран. Второто спускане успях малко с глава да го направя, но въпреки всичко - Топ 10, много съм доволен. Емоцията е страхотна. Много съм щастлив. Българите можем!", написа Попов в профила си във "Фейсбук".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАНФАН

    10 2 Отговор
    Браво на Лъвчето !
  • 2 и за други спортове да пишете

    8 2 Отговор
    УРА! БРАВО на момчето! Най-накрая ще имаме нещо различно в спортната рубрика! Мислех, че в тоя сайт пишат само за Григор Димитров и Антъни Иванов... Ааааа чакайте малко, тя тая статия не е на Иво Стойнев, ясно тогава, защо се пише за друг спортист )))
  • 3 Стоев

    1 2 Отговор
    Мургавее тоз Алберт . . . не съм доволен на такъв успех
  • 4 777

    3 0 Отговор
    Да влезеш в десятката със 71-ви номер е все едно да направиш най-бърза обиколка на "Хунгароринг" с автобус от градския транспорт. Навремето Херман Маер като се класира 11-ти с номер 60, стана супер звезда в ските. Успех!

    Коментиран от #5

  • 5 Моамба

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "777":

    ТОЙ ВЕЧЕ СЕ ПРОБВА НЯКОЛКО ГОДИНИ В СВЕТОВНАТА КУПА, ТВА НЕ МУ Е ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ

    Коментиран от #6

  • 6 777

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Моамба":

    "ТОЙ" е на 21г. Има още 5г. да се учи да кара и после още 10г. да покаже какво е научил. В момента в света има десетки хиляди бивши и настоящи професионални скиори. От тях няма и 200 живи човека, които някога да са влизали в топ 10 за световната купа