Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 11:30 2 122 1

Официално! Откритото тяло е на Сала

  • сала-
  • обявяване-
  • мъртъв-
  • труп-
  • тяло-
  • катастрофа

Властите обявиха футболиста на мъртъв

Тялото, което беше открито при останките от разбития самолет край Ламанша, е на Емилиано Сала. Това съобщиха от полицията в Дорсет.

Припомняме, че самолетът изчезна на 21 януари по време на полет от Нант за Кардиф, а в него бяха двама души - аржентинецът Сала и британският пилот Дейв Иботсън. 28-годишният футболист трябваше да се присъедини към новия си клуб. Това беше рекорден трансфер за Кардиф.

Късно в сряда едно тяло на загинал пътник беше извадено от водата, след като в неделя бяха открити останки от самолета на дъното на морето. До последно обаче не се знаеше дали това е Сала или Ибoтсън.

Полицията в Дорсет е идентифицирала тялото в четвъртък вечер.

"Тялото, което бе докарано в Портланд днес, четвъртък 7 февруари 2019 г., бе идентифицирано. То е на футболиста Емилиано Сала. Семействата на Сала и пилота Дейвид Ибoтсън вече са уведомени", се казва в изявлението на органите на реда.

Летателният апарат изчезна от радарите на 21 януари над Ламанша. Първоначално бе проведена кратка спасителна операция, която не даде резултат. След като колеги на Сала и семейството му събраха нужните средства, действията по издирването на самолета продължиха. Заради тежките метеорологични условия операцията по намиране на още останки от самолета е прекратена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.