Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 20:47 2 723 18

Банско е по-добър курорт от някои в Австрия

  • банско-
  • ски-
  • гигантски слалом-
  • хиршер
Банско е по-добър курорт от някои в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС

Хенрик Кристоферсен дублира титлата си в гигантския слалом от първеството на планетата в Оре с успех и в първия старт за световната купа след него в Банско. Норвежецът спечели с минималните 4 стотни пред големия си съперник Марсел Хиршер. Австриецът водеше с 22 след първия манш, но бе по-бавен във втория.

Това обаче бе достатъчно Хиршер да спечели малката световна купа в дисциплината, която е шеста в кариерата му и то 2 състезания преди края на сезона. Австриецът вече има общо 19 глобуса, като така изравни легендарния Ингемар Стенмарк, който е абсолютния рекордьор в ските. Трети завърши Тома Фанара, за който сезонът е последен в кариерата, пише "24 часа".

"България е специално място за мен. Първите ми победи са тук в европейската купа. От четири състезания имам три победи. Което е много добре. Днес стотните бяха на моя страна, заради това съм изключително доволен", заяви победителят Кристоферсен. Кариерата на норвежеца започна от Пампорово. "Но това беше много отдавна. Преди 12 години", допълни той. "От една страна съм доволен, че нямаше старт в събота, защото съм зверски изморен", каза още Кристоферсен.

"Изумителна работа на организаторите. Като гледах снега вчера, бях готов да се разпиша, че няма да е готова пистата. А днес беше идеална", каза пък Марсел Хиршер. "Много малко хора знаят какви идеални условия има за ски има тук. Това е жалко. Един ден ще кажа на 5-месечния си син, че имаме апартамент тук. И че съм получил почетен медал от кмета. Това бе много специално, защото е ставало само в родния ми град и тук. Банско е много по-добър курорт от някои в Австрия", допълни мегазвездата на световните ски.

"Бих се върнал да карам ски тук след кариерата си. Невероятно място, невероятни хора. Ще питам Марсел какъв наем ще ми иска за апартамента", заяви Тома Фанара. "Не съм виждал никъде да подкрепят еднакво състезателите от всички страни. Дори имах чувството, че викаха толкова, колкото и за Алберт Попов", допълин 37-годишният французин, след като още веднъж подобри рекорда си за най-възрастен скиор с подиум в гигантския слалом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    26 5 Отговор
    И Бг. Сиренето беше най хубаво докато не прожвах Ементал! Като им видиш селташките фейсове на банскалии алчни за стотинки ти се още да ходиш на ски!

    Коментиран от #4, #12

  • 2 ВОН

    23 5 Отговор
    Банско е по-добър курорт от някои в Австрия............ Може , сравнен с някоя .....селска писта !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Public Owner

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Не ходя на ски или сноубоурд, ама си представям за кво говориш ;д сещам се веднага за същите физиономии, само че с още по гаден диалект - на черно море. Затова и никога повече няма да отида там. Сигурно и за там скоро ще почнат платени статии колко по-хубаво било примерно от испания или тайланд на море, ама номера не минава ;д
  • 5 123

    13 1 Отговор
    Като писти може, ама за другото, ще ме прощаваш, не е така! Услугите в Австрия си струват всяка стотинка, докато при нас винаги нещо 'нагарча'!
  • 6 Ggffff

    12 2 Отговор
    Най вече пътя до Банско превъзхожда австрийските

    Коментиран от #7

  • 7 Ицо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ggffff":

    По погрешка цъкнах минус
  • 8 Асдфг

    8 1 Отговор
    Нека да дойде като редовен клиент някой път тоя спец. Като повиси 3 часа на опашка за лифта да видим как ще се изкаже
  • 9 не думай

    9 0 Отговор
    Банско е по-добър ски-курорт от Слънчев бряг. Вторият става само за биатлон между хотелите.
  • 10 Рошко

    1 0 Отговор
    Ама ние сме били и номер едно по хвалене,всичкото ни супер хеле пък манталитета ,
  • 11 321

    2 1 Отговор
    Ей, комплексарчета. Не може да се зарадвате, даже когато някой се опита да ви похвали. Даже при факта, че живеете в рая на земята - планина, море, умерен климат, липса на преки опасности от насекоми, влечуги и други, огромен брой слънчеви дни през годината, чиста почва, минерални вода и чиста питейна и т.н. и т.н., ще намерите за какво да се оплаквате. Все ще намерите за какво да се вайкате. И да, в Австрия, Франция, Швейцария има доста по-добри курорти, ама на фона на цените не си струва. Тази година във френските Алпи за ден - 65 евро карта, 100 евро нощувка 3*, храна 70 евро -половината от магазина. Същите услуги в Бг - 60 лева карта, 100 лева нощувка 4* с Ол инклузив. Изобщо не броя стойността на пътя, която качва още около 50 лева на ден. Да, не е лошо ама излиза пет пъти по-скъпо. Действително имат повече писти и лифтове, ама в някои курорти дори не могат да ги обработят всички много добре.
  • 12 321

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Те защото във френските Алпи не са алчни за центове. А сирената им с мирис на мухлясали чорапи може да ги превъзнася някой със запушен нос. Българските сирена и кашкавали са с пъти по-добри и вкусни, ама пуст снобизъм - ако трябва и със щипка на носа да ги ядеш, само да покажеш какъв си гражданин, пардон европеец.
  • 13 Тони

    1 1 Отговор
    Не само ние си харесваме Банско, защото е родно и мило, явно условията са наистина добри за зимни спортове и има какво да предложим на света
  • 14 Цвети

    1 0 Отговор
    След като това го казва шесткратен световен шампион, значи е точно така. А ние трябва да се гордеем с Банско!!!
  • 15 Бия

    2 0 Отговор
    Много добри думи за Банско и със сигурност са верни, щото не ги казва случаен човек
  • 16 Христов

    2 1 Отговор
    Факт! Банско със сигурност превъзхожда поне половината от прехвалените ски курорти в зимна Австрия! Гордост е за България!
  • 17 Иван

    2 0 Отговор
    Явно е чужденците са силно впечатлени от провеждането на Световната купа в Банско и цялата перфектна организация!
  • 18 Елена

    1 0 Отговор
    Банско го очаква все по-добро бъдеще, особено ако има и повече лифтове.