Last news in Fakti

4 Март, 2019 10:02 1 389 0

Ливърпул пак стъпи на криво и вече е втори

  • ливърпул-
  • второ място-
  • евертън-
  • дерби-
  • салах

Мърсисайдското дерби с Евертън завърши 0:0

Ливърпул пак стъпи на криво и вече е втори - 1
Снимка: БГНЕС

Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 на "Гудисън Парк" в градското им дерби от 29-ия кръг на английската Висша лига. Така „карамелите“ препънаха „червените“ в битката им за титлата.

Съперниците започнаха активно с атаки и към двете врати, но по-често мърсисайдци създаваха опасности пред вратата на домакините и голмайсторът им Мохамед Салах на няколко пъти не успя да се възползва.

„Червените“ имаха инициативата и превес във владеенето на топката, но головите положения станаха рядкост. В 28-ата минута Фабиньо изведе великолепно Салах, който напредна и опита техничен удар покрай Пикфорд, но вратарят спаси. Последва натиск на Ливърпул, но "карамелите" се справиха.

След почивката гостите продължиха да играят по-добре, но нямаха късмет пред противниковата врата. Мохамед Салах пропусна втора отлична възможност от началото на мача, след като излезе сам срещу Пикфорд, но се забави и позволи на Майкъл Кийн да му избие топката.

„Карамелите“ стигнаха до добра възможност едва в 73-ата минута, когато влезлият като резерва Ричарлисон се откъсна отдясно и прати топката в наказателното поле, но Бернард не успя да я засече. До края на мача гостите опитаха натиск, но усилията им не доведоха до успех.

След седмото си равенство за сезона Ливърпул остава втори със 70 точки и една по-малко от шампиона Манчестър Сити на върха. Евертън регистрира също седмо реми и запазва десета позиция с 37 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА