Last news in Fakti

7 Март, 2019 10:30 894 0

Порто продължава напред след драма с Рома

  • порто-
  • рома-
  • драма-
  • продължения-
  • дузпа-
  • var-
  • телеш-
  • марега-
  • тикиньо-
  • де роси

Португалците спечелиха реванша с 3:1 след продължения

Порто продължава напред след драма с Рома - 1
Снимка: БГНЕС

Порто победи Рома в реванша от осминафиналите на Шампионската, побеждавайки с 3:1 след продължения. В редовното време двубоят завърши при резултат 2:1, както бе и в първата среща в Рим. В герои за "драконите" се превърнаха Тикиньо (26), Марега (52) и Телеш (117 - дузпа).

Двубоят на "До Драгао" започна много по-добре за домакините, които контролираха събитията на терена от 1-ата минута.

Постепенно пред тях започнаха да се откриват и голови ситуации. След няколко пропуска на Ектор Ерера и Хесус Корона, се стигна до откриването на резултата.

Муса Марега пусна великолепен пас към Тикиньо, който отблизо не сгреши, откривайки резултата в полза на драконите.

Отговорът на римляните не закъсня и 10 минути по-късно те получиха дузпа за нарушение на Милитао срещу Пероти. Зад топката застана Де Роси и хладнокръвно отбеляза във вратата на Икер Касияс.

В самия край на полувремето "драконите" можеха отново да поведат, но с пропуск се отчете Ерера.

Втората част започна великолепно за домакините, които продължиха да търсят гола и стигнаха до такъв. Корона направи страхотно центриране в наказателното поле, с което намери Муса Марега. Малиецът бе безпогрешен и отбеляза за 2:1.

Португалците продължиха да натискат своя съперник, но до гол така и не стигнаха в редовното време, като с пропуски се отчетоха Брахими и Отавио.

Така се стигна до продължения, които пък започнаха по-добре за "вълците".

Пред Един Джеко се откриха две страхотни възможности съответно в 111-ата и 112-ата минута на двубоя, но босненецът се отчете с пропуски.

В 116-ата минута Джунейт Чакър посочи бялата точка за дърпане на футболист на Порто в наказателното поле на Рома. Зад топката застана Алекс Телеш, който бе безкомпромисен, правейки резултата 3:1.

В добавеното време на продълженията гостите от Рим също имаха претенции за дузпа, но такава в тяхна полза не бе отсъдена след преглед на VAR.

По този начин "драконите" задържаха преднината си и успяха да се класират на четвъртфиналите на турнира, където за последно бяха през сезон 2014/15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА