Last news in Fakti

12 Април, 2019 09:50 1 234 3

Страхотно! Биляна Дудова е на европейския връх

  • дудова-
  • европейска титла-
  • финал-
  • българия-
  • медал-
  • злато-
  • липатова

На финала българката победи рускинята Светлана Липатова с 3:0

Страхотно! Биляна Дудова е на европейския връх - 1
Снимка: БГНЕС

Биляна Дудова е европейска шампионка за трета поредна година. На първенството на Стария континент по борба в Букурещ българката помете наред съперничките си и заслужено се окичи със златото. На финала в категория до 59 килограма Дудова се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова. Треньор на останалата със сребърен медал и на руския национален отбор за жени е българинът Симеон Щерев, който поздрави Биляна след успеха ѝ.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на рускинята. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки и с това почти си гарантира европейската титла. Последната минута премина при доминация на Биби и тя спечели с краен резултат 3:0.

Успехът на 21-годишната Дудова е още по-впечатляващ, след като тя не даде нито точка на съперничките си през цялото първенство в Букурещ.

Това е първи златен и общо трети медал за България от тазгодишния шампионат. По-рано днес Евелина Николова и Миглена Селишка останаха със сребро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    Това момиче е следващата ( Станка Златева ). Поклон пред българските спортистки ! Браво !
  • 2 Borislav Popov

    0 3 Отговор
    Русофилите и местните платени тролове руснаците, дет се правят тук на българи русофили много ги е яд за това, че Билянчето обърна рускинята на финала ! Тази пасмина, влиза тук само да плюят по Кубрат Пулев, ако има някоя новина за него.

    Коментиран от #3

  • 3 простофоб

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Те не са до такава степен лоботомирани до каквато си ти. Елемнтарно, но не и за твоето IQ на амеба.