21 Май, 2019 14:55 3 311 33

Изненада! Сестри Стоеви отказаха да играят за България

  • сестри-
  • стоеви-
  • бадминтон-
  • пари-
  • подготовка-
  • федерация-
  • изявление-
  • отказ-
  • българия

Габриела и Стефани Стоеви обявиха решението си със специално обръщение

Изненада! Сестри Стоеви отказаха да играят за България - 1
Снимка: БГНЕС

Най-силният ни дует в бадминтона Габриела и Стефани Стоеви официално обяви, че спира да се състезава за България. Причината е разногласия с Българската федерация по бадминтон относно финансирането на спортната двойка. Европейските шампионки за 2018 година направиха изявлението си в специално обръщение на официалния си профил във „Фейсбук“. В него те обвиняват шефовете си и твърдят, че отпуснатият бюджет за подготовката им изчезвал незнайно къде.

Официалното съобщение на сестри Стоеви:
Скъпи приятели,
От много години и въпреки огромните трудности, които срещаме, ние тренираме и работим усърдно, за да може да популяризираме бадминтона в България, както и да покажем на целия свят, че две българки могат да бъдат голяма сила в елита на бадминтона. Ние живеем и тренираме във Франция, далеч от нашите родители, приятели и колеги, за да се подготвяме максимално добре. През годините изтърпяхме огромни лишения, които не трябва да изпитва никой атлет, а още по-малко елитен шампион. През последните години постигнахме много и с малкото, което получавахме.

Искаме да информираме всички вас, че взехме много трудно решение за нас и за нашето бъдеще, но не можем повече да мълчим и да се преструваме, че всичко е наред. Всички знаете, че тази година има Европейски игри, Световното първенство и квалификационен цикъл за Олимпиадата през 2020.

Искаме да ви информираме, че от няколко години ние, нашите родители и треньора ни се сблъскваме с непосилни за нас проблеми, които ни причинява Българска федерация по бадминтон, но през последната година нещата станаха крайно нелицеприятни и нетърпими и ние се предаваме. Борихме се, опитвахме се да популяризираме бадминтона, успяхме да докажем, че България може да бъде голяма сила в бадминтона на жени-двойки и накрая председателят на Българска федерация по бадминтон г-н Володя Златев ни каза, че ние нямаме предвиден бюджет и не ни се полагат никакви средства за подготовка-нещо което в последствие се оказа лъжа и лично министър Красен Кралев потвърди пред нас, че това не е истина.

Обидно е председателят на федерацията ти да каже, че единствената европейска титла в историята на българския бадминтон – нашата, се сравнява с републиканска титла и бюджетът, който е целеви и ни се полага заради успехите ни през изминалата 2018 г. се дава на други състезатели. Проблемът в никакъв случай не е само с финансирането. Ние сме се справяли винаги, с това което имаме. Проблемът е в цялостното отношението на Българска федерация по бадминтон и особено на г-н Володя Златев към нас през последните години и особено през последната година. Изключителна арогантност, пренебрежение и откровена неприязън. Това отношение е причината за нашето решение и за настоящото обръщение.

Крайно несправедливо е бюджетът, който Министерство на Спорта е изплатил на „Българска Федерация Бадминтон“ за нашата подготовка, да изчезва незнайно къде и на нас да се казва, че нямаме предвиден бюджет. Несправедливо е след толкова много резултати, ние да продължаваме да си финансираме сами турнирите в Европа и в Азия при положение, че министерство на спорта е предвидило и изплатило бюджет за нашата подготовка на „Българска Федерация Бадминтон“. Не е честно да отказваш да говориш с родителите ни, защото не си признавал пълномощното, което сме им дали за валидно. И точно заради това неуважение и тази гавра с нас, която продължи достатъчно дълго време, ние взехме трудното решение, че няма да се състезаваме под българския флаг от тук насетне.

Ще се откажем от нашите мечти ( Европейските игри , Световно първенство и Олимпиада ), защото не искаме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашия живот и това решение въпреки, че е изключително тежко, може би единственото възможно. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, но това не е така. България винаги ще бъде нашата страна, нашият дом и винаги ще сме благодарни за невероятната подкрепа, която получавахме, но трябва да разберете, че ако не се откажем сега и не бъдем чути, много други спортисти ще бъдат на нашето място. Благодарим на министерство на спорта и на министър Красен Кралев за подкрепата през годините.

Искаме да ви информираме, че сме упълномощили адвокат, който е подал сигнал в прокуратурата относно конкретни факти и действия на лица от „Българска Федерация Бадминтон“, които по оценка на нашия адвокат съставляват престъпления. За последното миналата седмица сме уведомили лично министър Красен Кралев и очакваме Министерство на спорта да окаже пълно съдействие на компетентните органи.

Гр.София
С уважение: Габриела и Стефани Стоеви
21.05.2019


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербаджийски кавал

    68 6 Отговор
    Разбира се че ще откажат, имат талант друга държава ще ги позлати. Та да се върнем на въпроса, че с подобия като кралев спорта ни си загива и в този ред на мисли БОРИСОВ МИРИШЕШ

    Коментиран от #6, #7, #30

  • 2 Ники

    61 0 Отговор
    За съжаление ... родните федерации .. са така организирани , че да отклоняват средства ... това им е 1 вата задача ... и освен това се изявяват като всемогъща сила .. При Григор беше същото ... за това и той има проблеми с тех и не игра на последния турнир ...
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 9 Отговор
    БАДМИНГТОН И СПОРТ НЯМА ВСИЧКО Е БИЗНЕС
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 28 Отговор
    ОТ РОДИНАТА ПО МИЛО НЯМА

    Коментиран от #14

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 74 Отговор
    ПРЕДАТЕЛКИ

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Къде видя

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджийски кавал":

    Момичетата да обвиняват Кралев? Срам и страх, от Бога, нямаш!
  • 7 Перефразирай

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджийски кавал":

    Лъжата си, още няколко пъти, за да стане истина, по комунистически, за наивните.
  • 8 Ти си Маняк

    2 0 Отговор
    Маняка отново е Неудържим !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Белчо

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Смени си дилъра, тази дрога не ти понася!!!
  • 10 Какво е маняк?

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ти си Маняк":

    Мания, е думата!
  • 11 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абе, ти кво работиш?

    Коментиран от #24

  • 12 Какво е маняк?

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ти си Маняк":

    Мания, е думата!
  • 13 гост

    30 2 Отговор
    Пожелавам им да продължат под чужд флаг, например френски. Те са страхотни момичета и заслужават да играят дълго време. А за Кралев, защо не е действал след като много кратно е ставало ясно как ги мамят и унижават? Защо не са поискали персонална правна отговорност от Златев? Защо не са асистирали още преди години и преди да стане непоносимо за спортиситите? Нямат извинение отговорните. Успех на момичетата.

    Коментиран от #22

  • 14 Гостъ

    33 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Коя родина бе каскет,тази дето остави милиони пенсионери с мизерни пенсии и изгони милиони българи в чужбина?
  • 15 спиртист

    32 1 Отговор
    Наливайте милиони в чалгаджиите (футболистите в превод) дето на едно първенство не могат да се класират, а таланти с медали вехнат.
  • 16 мдаа

    3 17 Отговор
    Прав ви път!

    Коментиран от #26

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 15 Отговор
    НЕ СЬМ ТРЕВОМАН А ДРОГА АЛКОХОЛ ХАЗАРТ СА ДО ГРОБ НЯКОЙ ЧАКАТ КАТО ПЕСЕНТА НА АБСУРТ 6 БЕЗ 10 Е АИДЕ ДА СВИЕМЕ ДОВИЖДАНЕ ИПРИЯТНА ВЕЧЕР А МЛАДИТЕ ГИ ИЗТОНИХА ПОЛИТИЦИТЕ КАТО ПОЧНАХА ОТ СДС ДО ГЕРБ А ПРИ ПАЗАРНА ИКОНОМИЯ НЯМА КАК ДА ИМА СОЦ СПРАВЕДЛИВОСТ НШЩО НЕ СИ ДАЛ НИЩО НЕ ПОЛУЧИЛ

    Коментиран от #25

  • 18 235787

    20 2 Отговор
    Казахтан ще ги позлати, Узбекистан и Азербайджан също.... За жалост поне 99.9% от вас не са посещавали Баку, Астана или Ташкент, Русия също. Но също 99.9% изказват мнения и дават оценки на нещо, което никога не са виждали, нито пък някога ще видят. Прости български цървули сме и това е. Аре, плюването да започне.

    Коментиран от #23

  • 19 mi ta ka

    18 0 Отговор
    много ясно подкрепям ги... жените искат да се развиват и да имат успехи ... България мирише на мухал базите не са пипвани от СОЦ-а!!!!
  • 20 АДАМ

    1 12 Отговор
    НЕ СМЕ НАРОД А МЬРША А ТИЯ ДА ВЬРВЯТ ДЕ СИ ЩАТ
  • 21 ercan

    17 1 Отговор
    Успех момичета
  • 22 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Шопара кралев само с другарката Раева се спогажда
  • 23 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "235787":

    Нема да те плюеме бе, право думаш....
  • 24 Все пак си тъпак

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Същото като теб.
  • 25 Враца Баце

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много работи не си, обаче Неграмотен СИ!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бамби

    5 0 Отговор
    И в спорта като в строителството, транспорта, земеделието и навсякъде, където парица е царица - грабеж до откат, ама поне на 80% - лакомията граници няма...Ама имало там едни спортистки, за които били предназначени средствата...ами да се оправят!Арогантното поведение на властимащите граници няма.Затова България се обезкръвява, губи най-ценното си -младите.А палатите никнат ли никнат...
  • 28 жалко племе сме

    4 0 Отговор
    Типичните Български курвенски номера и от едните и от другит, няма област в която да сме показали, че можем да се уважаваме идин друг и да бъдем едно цяло. Това може да се случи много рядко и трае не повече от 1-2 часа, колкото е продължителността на мач или тенис среща, единственот тогава УЖ сме Българи, с две думи мръсно долно племе сме, и моите уж сънародници все повече ме карат да се срамувам че съм Българин. Аз немога да бъда едно цяло с такива нещастници и дребни душици! Славейков го е казал много на място преди 150 год...........Не народ а мърша!
  • 29 Материално

    3 1 Отговор
    Ясно е, че всичко опира до пари, и от едната, и от другата страна, само че ако нещо подобно те отказва да направиш нещо за страната си, дори и безплатно, показва че просто не заслужаваш да я представляваш.

    Коментиран от #31

  • 30 Byg

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджийски кавал":

    За миналата година са им преведени по техни сметки /разбирай на двете , треньор , и рехабилитация / веднъж 115 000,00лв. от наградени фондове и втори път 100000,00лв. от федерацията. За тази година до сега са получили 46000,00лв. . И да ми ревът тука че не им се дават пари от държавата , ИЗВИНЯВАЙ . Тука няма спор , има банкови извлечения , правителството ги е усигурило както никога до сега , и не само тях , ГЕРБ дава в пъти повече пари за спорт , и на самите спортисти в пъти вдигна премиите , ако те , спортистите или треньора се крадат помежду си , това е друга тема.

    Коментиран от #32

  • 31 да се знае

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Материално":

    Така де, явно е че не ставаме и че сме мърша! Ами вярата ни къде е , та нали християнството е над материалното а? Вяра няма! Носят се само едни златни кръстчета на врата за красота, ама се носят щото са златни! Не кради, уважавай ближния, не убивай....и т.н, колко Българи спазват това? Не напразно Турците ни наричат гяури(неверници). Аз съм Българин, но от много време се срамувам от тези, които се нарича Българи. Просто или аз не съм Българин или те не са, няма как да сме от една порода, аз не съм такава жалка отрепка.
  • 32 Koko

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Byg":

    Абе, пандишпан, наградните фондове са ТЯХНА премия, не държавна. Със смешните 100К от федерацията (да кажем, че са им ги дали наистина) за двама спортисти, трениращи сериозно в чужбина и цял екип - я да видим, по 2000 евро/човек/месец. За квартира, храна, пътни, треньори, бази, оборудване и хиляди други неща. ШАМПИОНСКО, А???
    Като разпределиш на екипа, остават по 500 евро дето не за квартира, ами за градски транспорт няма да стигнат, като ли за храна за шампиони, да не говорим професионалните тренировки и ободурване колко струват!
  • 33 Обикновен Бг

    4 0 Отговор
    Момичета, много късмет Ви пожелавам. Вище Гришо той как се оправи. Късмет и на вас. Да сте живи, здрави, и мноооого щастливи. КЪСМЕТ.