29 Май, 2019 01:00 2 196 0

Сър Алекс: Юнайтед да се учи от Байерн

  • фъргюсън-
  • мач-
  • легенди-
  • пример-
  • байерн мюнхен-
  • манчестър юнайтед

Легендарният специалист даде за пример баварците

Сър Алекс: Юнайтед да се учи от Байерн - 1
Снимка: БГНЕС

Рекордьорът с 20 шампионски титли на Англия Манчестър Юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига този сезон и ще пропусне участие в Шампионската лига. Легендарният бивш мениджър на тима сър Алекс Фъргюсън даде съвет на босовете от кой друг европейски гранд да гледат, за да преобразят клуба и да го върнат към големите успехи. Според 77-годишния шотландец „червените дяволи“ трябва да се учат от германския колос Байерн, спечелил този сезон рекордни 29-а шампионската титла и 19-а купа на страната, записвайки 12-и дубъл.

„Байерн е клуб, който е ръководен по правилния път. От бивши играчи, които наистина определят посоката на клуба. Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге, те водят клуба по най-правилния начин и затова в Германия винаги ще са шампион. Това е един великолепен клуб“, сподели сър Алекс покрай мача между легендите на Манчестър Юнайтед и Байерн. Срещата се състоя на „Олд Трафорд“ и завърши 5:0 точно 20 години след знаменития финал в Шампионската лига на „Камп Ноу“, където воденият от Фъргюсън тим надви баварците с 2:1 след два гола в добавеното време.

Манчестър Юнайтед също планира да назначи на ръководни постове бивши футболисти, компетентни по всички важни въпроси. Така например бившият защитник Рио Фърдинанд е спряган за спортен директор. Кандидат за ръководна позиция е и Дарън Флетчър, записал над 300 мача с екипа на „червените дяволи“.

В Байерн спортен директор е Хасан Салихамиджич, а треньор на тима е Нико Ковач, а за в бъдеще се очаква ръководни постове да получат бившият вратар Оливер Кан и Макс Еберл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА