Last news in Fakti

2 Юни, 2019 14:30 4 385 11

Григор Димитров: Продължаваме напред!

  • димитров-
  • вавринка-
  • рамо-
  • контузия-
  • вавринка-
  • отпадане-
  • ролан гарос

"Имах шансове, но имам чувството, че всичко бе срещу мен в последните два дни", заяви българският тенисист

Григор Димитров: Продължаваме напред! - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров логично беше разочарован след отпадането от "Ролан Гарос". Българинът беше елиминиран от Стан Вавринка след 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8). Въпреки това Димитров подчерта, че отново е на правилния път.

Той обаче говори и за проблема с рамото, съобщавайки, че му предстоят нови медицински прегледи.

"Не знам какво да кажа. Имах шансове, но имам чувството, че всичко бе срещу мен в последните два дни. Като цяло и той игра един от най-добрите си мачове. Говорихме си с него сега в съблекалнята. Ако продължи да играе в същия дух, не знам кой би го спрял. Особено с този треньор в момента. Като гледам схемата и тенисистите, с които трябва да играе...", каза Григор пред NOVA.

"Физически съм добре. Психически също. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред", подчерта Григор.

"Вече 10 години съм в тура. Не само с играта, но и в живота имаш най-различни неща. Последните месеци са толкова красиви, бих казал. Изцяло - на корта и извън корта. Опитвам се да се насладя и извън корта. Когато съм по-щастлив извън корта и намирам правилните неща, и правилните моменти, това ме кара да се чувствам още по-добре на корта. Защо не в момента да има един такъв възход с всеки изминал мач да се чувствам все по-добре. Дано", пожела си най-добрият ни тенисист и продължи: "Не ми е приятно в момента. Не крия. Няма смисъл да лъжа в такъв момент. Трябваше да е 3:0 за мен, ако трябва да погледнем реално на нещата, но тенисът е такъв, че когато имаш двама добри играчи и една-две точки имат роля. И днес беше по същия начин. Скъсах ракета по време на тайбрека. Трябваше в такъв момент да следвам себе си и играта си. Знаех, че ще имам възможност, стигна се до 6:6, отново в тайбрека имах моменти, не се получиха. Контролирах нещата, които мога да контролирам. За останалото нямаше какво друго да направя."

Попитан дали е трудно да играеш срещу съперник, когото познаваш толкова добре, Димитров отговори: "И да, и не. Вчера особено той игра на ръба на риска. Снощи разговаряхме с отбора. И дори днес. Коментирахме как Вавринка рискува. Просто нямаше какво да направя. Сега идват още по-важни дни. Трябва да помислим как да направим следващите седмици и кои турнири да играя, както и върху какво да се подготвяме. С отбора трябва да седнем и да поговорим. Идват турнирите на трева. Идват моменти, в които да се чувствам по-добре."

"Също така трябва да мина още някои прегледи за рамото. То също ми е на глава, не мога да го отрека. Както казах, с всеки ден нещата стават по-добре, но със сигурност ми трябва още малко време да набера мачове и постоянство. С тези два фактора ще мога по-добре не само да играя, но и да отправям различно съобщение. Отново съм според мен на правилния път. Надявам се и следващата седмица да съм жив и здрав, и без контузии и останалото е само работа. Да, продължаваме с екипа, както е в момента", добави Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    20 12 Отговор
    Приятел , ставаш смешен.
  • 2 Статист

    22 7 Отговор
    "Продължаваме напред " е най- използваното клише в спорта .
  • 3 дришооо,

    17 5 Отговор
    "Продължаваме напред", после целуваме сушита, после...нищо, пенсия и това е !
  • 4 Абе Гриша

    15 5 Отговор
    Кога за последно беше в България и посети някой манастир или църква? Сигурно това не ти се е случвало от доста години, но опитай. Свали си някой апартамент в някоя къща за гости сред природата и ще видиш колко по - уверен и силен ще се почувстваш. Купоните с искуствени хора и искуствени усмивки няма да ти помогнат, потърси извора и запомни, че всичко е преходно.
  • 5 Ацо

    13 4 Отговор
    Със временен треньор Щепанек,временен помагащ Агаси и неясна стратегия и визия за бъдещето само си губи времето,то Кирьос без треньор и консултанти се справя по добре!
  • 6 Бачо Киро

    13 4 Отговор
    Викам с Пулев да се уговорите заедно да продължавате напред, че като гледам често ви трябва този израз...
  • 7 И къде продължава към поредния си провал

    9 9 Отговор
    "Продължаваме напред!" - Да верно е този продължава напред АМА КЪМ БЕЗДНАТА. Който не го е хванал той не го е бил. Иначе да продължава към следващия неизвестен тенесист и той да го бие докато накрая и прохождащите тинейджъри в тениса не го бият. Аре стига писахте вече за този, че явно на никого не е интересен или си запълвате сайта с него поради липса на други новини.
  • 8 антрашпиц

    4 5 Отговор
    Ей,туй ша излезе универсална реплика.Много е вървежна...
  • 9 Коравия

    8 4 Отговор
    Дори и да спре със тениса Гришо отдавна си е милионерче, така че му дреме на шмайзера и да го плюете и да го обиждате е все тая. Дали ще играе в България или не това си е лично негово решение. Гришо продължава напред, може и да е клише, но все на някъде трябва да се продължава.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иванчо Петканчев

    0 0 Отговор
    Докога бе хора?!,ще гледате не по-далече от носа си и ще съскате жлъч и злоба.Добре,за пореден път се убедих,че не разбирате от тенис и не виждате наистина доброто представяне на Григор в Ролан Гарос. Поне не бълвайте жлъч и злоба и ако обичате за тенис и най-вече за Григор Димитров си запазвайте мнението за вас,ако няма какво наистина стойностно да кажете.