6 Юни, 2019 10:01 1 304 0

Роналдо пак е герой за Португалия

  • роналдо-
  • хеттрик-
  • финал-
  • лига на нациите-
  • швейцария-
  • родригес-
  • дузпа

Звездата на Ювентус сам класира сънародниците си на финал за Лигата на нациите

Роналдо пак е герой за Португалия - 1
Снимка: БГНЕС

Домакинът Португалия срази Швейцария с 3:1 в първия полуфинал на турнира Лига на нациите и ще спори за трофея в надпреварата срещу победителя от Холандия и Англия. Кристиано Роналдо (25, 88, 90) избухна с хеттрик и прати европейския шампион на финала, а Рикардо Родригес (57-дузпа) бе изравнил от 11-метров наказателен удар, отсъден с помощта на VAR.

И двата тима се хвърлиха в атаки от самото начало, като още в 3-ата минута Шакири направи двойно подаване със Сеферович, който излезе сам срещу вратаря Руи Патрисио и не успя да го преодолее.

Първият шанс за португалците дойде в 12-ата минута, когато Роналдо изскочи на скорост зад защитата и отправи неточен удар по земя. Две минути след това Сеферович направи пропуск с глава, а след още 120 секунди упражнението повтори Пепе на отсрещната врата.

В 25-ата минута Роналдо си спечели фаул пред наказателното поле и след това сам го изпълни, пращайки топката неспасяемо във вратата на Ян Зомер за 1:0. Последваха спокойни минути, а в 32-ара минута Сеферович нацели напречната греда. В самия край на полувремето и Шакири не намери целта.

След почивката първо Роналдо шутира неточно от далечна дистанция, а в 55-ата минута се получи изключително любопитна ситуация. Цубер падна в наказателното поле на португалците след контакт с Нелсон Семедо, но съдията Феликс Брих даде сигнал играта да продължи и секунди след това пред другата врата Фабиан Шер препъна Кристиано Роналдо. Този път германският рефер посочи бялата точка, но получи сигнал от VAR да прегледа предното положение и в крайна сметка отсъди дузпа за Швейцария, а Рикардо Родригес изравни за 1:1.

„Мореплавателите“ натиснаха и в 68-ата минута Бруно Фернандеш стреля от дистанция, но не намери очертанията на вратата, както и Рубен Невеш след това. Пет минути по-късно Фройлер от „кръстоносците“ нямаше късмет да нанесе точен удар.

В самия край Роналдо избухна с още две попадения и класира Португалия за финала. Звездата на Ювентус вкара за 2:1 в 88-ата минута след пас на Бернардо Силва, а две минути по-късно при контраатака оформи хеттрика си, след като преди това финтира двама защитници.

Така Португалия се класира за финала в неделя, а за съперник ще има победителя от Холандия и Англия, които играят в другия полуфинал днес в Гимараеш.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА