9 Юни, 2019 01:00 2 182 1

Азар се сбогува трогателно с Челси

  • азар-
  • сбогуване-
  • трогателно-
  • обръщение-
  • челси-
  • напускане-
  • трансфер-
  • реал мадрид

"Да напусна е най-важното и най-трудно решение в кариерата ми", призна белгиецът

Азар се сбогува трогателно с Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Вече бившият футболист на Челси Еден Азар публикува специално обръщение до феновете на клуба, за да се сбогува с тях. Белгийският национал официализира трансфера си в Реал Мадрид, но не пропусна да се върне към всички незабравими спомени с екипа на Челси и да пожелае бъдещи успехи на "сините" от Лондон.

"Сега вече знаете, че преминавам в Реал. Не е тайна, че от дете мечтаех да играя за този клуб. Стараех се с всички сили да не се разконцентрирам в сложния период, изпълнен със слухове и повишено внимание от страна на медиите, особено в последните шест месеца. Двете ръководства вече се договориха. Надявам се да разбирате, че съм длъжен да отворя нова страница - така, както и все от вас, когато получи възможност да сбъдне мечтата си", написа на страницата си във Facebook Азар.

"Да напусна Челси е най-важното и най-трудно решение в кариерата ми. Сега е моментът официално да заявя: наслаждавах се на всеки миг в Челси и никога не съм се замислял за трансфер в друг клуб. Пристигнах, когато бях на 21 години. Тук, заедно с всички вас, израснах като мъж и като футболист. Благодарение и на вас станах капитан на националния отбор на Белгия. Разбира се, имаше и трудни моменти - не само за мен, но и за тима, но това е футболът", продължи 28-годишният белгиец.

"Когато съм с топката, просто се наслаждавам на усещането. Съветът ми към всички е следният: просто играйте и изпитвайте удоволствие от това. Дори когато нещата не се получаваха, винаги исках да ви се отблагодаря за невероятната ви подкрепа. Бойният дух, страстта и непримиримостта са част от културата на Челси, те идват от вас. Спомням си много специални моменти - щастливци сме, че спечелихме много повече мачове, отколкото загубихме. Не мога да преброя всички спечелени награди. Единствено мога да кажа, че всяка от тях, независимо дали отборна или индивидуална, ме е радвала много. Някой ден на по бира с гордост ще коментирам и ще се смея на пропуснатата дузпа в шампионския мач срещу Кристъл Палас, или пък головете срещу Тотнъм, Арсенал и Ливърпул", сподели Азар.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А за парите

    1 0 Отговор
    нито дума. Чиста демагогия.