Last news in Fakti

23 Юни, 2019 12:14 4 500 7

Страхотна българска победа след кърваво зрелище в Париж

  • стоян копривленски-
  • мохамед ярая-
  • кикбокс-
  • победа-
  • париж

25-годишният бургазлия победи Мохамед Ярая

Българинът Стоян Копривленски се завърна с победа на ринга на най-престижната кикбокс верига в света Glory. Родната звезда в кикбокса надви мароканското страшилище Мохамед Ярая в една от най-големите си битки в лека категория, пише "Блиц Спорт". Сблъсъкът във френската столица Париж се превърна в истинско кърваво зрелище, което бе прекратено от съдията в края на третия рунд, след като Копривленски отвори дълбока аркада на своя съперник.

Българският кикбоксьор водеше убедително по всички показатели преди прекратяването на мача и победата си отиваше за него.

В края на първия рунд мароканецът получи три забележки за нарушаване на правилата, а във финалните секунди Копривленски успя да разкървави носа на съперника си и в крайна сметка реферите отсъдиха 3-2 точки за българина.

Ярая се озова на пода в началото на втората част, но след това си го върна и прати българина там. В края на рунда Копривленски нанесе неразрешен удар в тила на мароканеца и получи забележка.

В оказалия се заключителен трети рунд Ярая атакуваше активно, но по-малко от минута преди края българинът отвори дълбока аркада на мароканеца с ритник и мачът беше прекратен. Ярая искаше да продължи, но в крайна сметка се примири.

Така Стоян Копривленски записа 11-а победа в престижната верига по кикбокс. Той е единственият българин, който е постигал победи в най-голямата кикбокс верига в света – успехи над Тужани Бестати, Майкол Юрк (с нокаут) и Анил Кабри.

"Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят. Мохамед е силен съперник, но реферът знае най-добре кога да прекрати мача. Ако от Glory мислят, че заслужавам мач за титлата, нека ми дадат. Ако не - то поне следващ опонент", коментира Копривленски след мача.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Социумът

    42 3 Отговор
    Браво Лъв!
  • 2 VankTA

    35 3 Отговор
    Браво мъжкар дано да създадеш още шампиони като теб.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дионтей

    38 1 Отговор
    Браво! Победа срещу много добър и опитен боец!
  • 5 Благой

    31 1 Отговор
    Браво ! Българите имаме дух да побеждаваме , дори когато срещу нас е силен съперник !
  • 6 Слав

    11 0 Отговор
    Разярен българин е по страшен от атомна бомба!
    Хвала на нашия юнак!
  • 7 Разрушителя

    2 0 Отговор
    Вред, адски огън в боен ред вървяхме Ние, все напред! От Старият ни горд Балкан с Ура стигнахме до Чеган!
    Чеган, чеган ти помниш ощ Урата страшний в тази нощ, кога дружина с'ал една със кървав нож до теб стигна!
    Мачкай Шампионе, без пленници!