7 Юли, 2019 09:58 2 504 2

Аржентина взе бронза, Меси се сби с противник

  • меси-
  • червен картон-
  • бой-
  • медел-
  • аржентина-
  • бронз-
  • чили-
  • копа америка
Аржентина взе бронза, Меси се сби с противник - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина надви Чили с 2:1 на "Арена Коринтианс" и спечели бронзовите медали на Копа Америка 2019 в Бразилия. Така "гаучосите" взеха частичен реванш за два поредни загубени финала от чилийците в този турнир след изпълнение на дузпи. Серхио Агуеро (12) и започналият за първи път като титуляр от началото на надпреварата Пауло Дибала (22) се разписаха за аржентинците, а звездата Лионел Меси бе изгонен с директен червен картон след скандална ситуация и сблъсъци с Гари Медел, който също получи червен картон и пое към съблекалните малко преди почивката. Артуро Видал (59-дузпа) се разписа за чилийците.

Мачът започна прекрасно за „гаучосите“, които поведоха с гол на Серхио Агуеро (12), разписал се след хитър извеждащ пас от фаул на Лионел Меси. Пет минути след това чилийците получиха нов тежък удар, след като звездата им Алексис Санчес принудително напусна игра и беше заменен от Жуниор Фернандес. Аржентинците удвоиха аванса си чрез Пауло Дибала (22), който започна титуляр за първи път от началото на турнира и вкара гол след светкавична атака.

В 37-ата минута се стигна до скандална ситуация. Лионел Меси и Гари Медел се сбутаха край аутлинията и едва не се стигна до бой между тях, но след намесата на хора от двата щаба не се стига до по-сериозна ескалация на напрежение. Съдията Марио Алберто Диас де Вивар се консултира с VAR и изгони Меси и Медел с директни червени картони. След края на полувремето аржентинците наобиколиха рефера да му искат обяснения.

След почивката в 59-ата минута чилийците получиха право да изпълнят дузпа след намесата на VAR за фаул на Арангис срещу Ло Селсо и Артуро Видал бе точен от бялата точка за 2:1. До края на мача обаче той и съотборниците му не успяха да стигнат до изравняване, което щеше да прати мача в продължения. В самия край чилийската скамейка скочи на крака да иска нова намеса на VAR за игра с ръка в наказателното поле, но реферът не използва видеоарбитража.

Шампионът ще бъде определен в неделя вечер между домакина Бразилия и сензацията на турнира Перу.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    1 6 Отговор
    Е, не се е сбил баш, сдърпаха се малко с този Гаро, просто не знам защо този урунгел съдията им показа червени картони и на двамата.