Last news in Fakti

1 Август, 2019 01:00 2 247 2

Моуриньо: Не съм щастлив!

  • моуриньо-
  • футбол-
  • липса-
  • предложение-
  • оферта-
  • изчакване-
  • национален отбор

"Не искам да бързам, чакам точната оферта", разкри Специалния

Моуриньо: Не съм щастлив! - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-популярните треньори Жозе Моуриньо за пореден път говори за бъдещето си и разкри, че е готов да се завърне да работи, но чака „правилната“ оферта. Специалния разкри, че най-трудното нещо в живота му е да откаже възможност за работа. Той посочи и защо в момента не е достатъчно щастлив. Португалецът е без работа от декември миналата година, когато бе уволнен от Манчестър Юнайтед.

„Имах достатъчно време да помисля, премисля, анализирам и да усетя от какво точно се нуждая. Смятам, че съм изпълнен с увереност. Приятелите ми казват – наслади се на почивката, наслади се на юли, август и всичко, което е около теб. Ако трябва да бъда честен, не мога. Не съм достатъчно щастлив, за да се насладя. Липсва ми футболът и съм изпълнен с ярост да се завърна. За мен най-трудното нещо в живота е да кажа „не” на възможности да работя. Сега е нужно да съм спокоен и да изчакам правилната работа, за да стана треньор”, сподели Моуриньо пред Sky Sports.

„Защо отказвам? Защото това не е предизвикателството, което искам. Трябва да бъда търпелив и да изчакам точната възможност, а тя отговаря на моето равнище като мениджър. Трудно е да останеш спокоен в този момент, тъй като съм имал този импулс вече много пъти. Казвал съм „Да, тръгвам” или „Не, не тръгвам”. Изчаквам наистина правилното решение. Нито един клуб от Германия не ме чака и не е чукал на вратата ми”, потвърди Специалния още веднъж, че учи немски език.

„Ако ми се обади клуб от друга страна, да се боря за титлата, да изградя нещо специално, да вдигна нивото на отбора – може би, кой ти казва. Фокусът ми обаче е върху най-добрите. Работа като национален селекционер? Един мач на месец? Много свободно време е това – няма тренировки, няма мачове. Да чакам две години за Европейско първенство и после нови две за Световно – не, все още не. Някой ден може и да стане, ако не е Португалия, може и друга държава. Когато си на голям форум, си в центъра на събитията, а на мен това ми харесва. Към този момент това не е работа за мен, но ще бъда горд, ако водя Португалия”, завърши португалският специалист, който е водил още Бенфика, Порто, Интер, Челси и Реал (Мадрид).


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скаут

    5 0 Отговор
    Венци Стефанов му подготвя оферта. По-добра от на Стоев, даже. Но каза, че ако му се дуе, ще му набива канчето.
  • 2 миш

    0 0 Отговор
    Като не си щастлив ела в нашата родина.Няма да имаш свободно време,ще евтаназираш прасета,докато се избият всички зор ,ще видят,а и сме най-добре тука смех и веселие.