9 Август, 2019 11:57 1 848 3

Рафа Надал пак влезе в историята

  • надал-
  • федерер-
  • победи-
  • мастърс-
  • тенис-
  • пея

Испанецът е тенисистът с най-много победи в Мастърс турнири в историята

Рафа Надал пак влезе в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал вече е тенисистът с най-много победи в Мастърс турнири в историята, след като изпревари на върха Роджър Федерер. Това се случи след осминафиналния сблъсък на топ поставения в Монреал, в който той се наложи над Гуидо Пея с 6-3, 6-4, а по този начин регистрира своя успех №379 в надпреварите от категория ATP 1000.

Вторият в световната ранглиста, който защитава трофея си на Rogers Cup, вече е с актив 36-8 на Мастърса в Канада и трябва да достигне до финала, ако иска да запази позицията си в подреждането и да не бъде изпреварен от Федерер.

Противникът му на четвъртфиналите ще бъде Фабио Фонини, който надигра Адриан Манарино с 6-2, 7-5.

Въпреки че силният вятър възпрепятства Надал и Пея, защитаващият титлата испанец се приспособи по-добре към условията и надделя над аржентинеца за малко над час и половина на корта.

„Беше тежък ден, имайки предвид вятъра. Но ние сме свикнали да играем по този начин“, каза четирикратният носител на трофея. Когато излизаме на открити кортове, това е част от играта. Разбира се, по-добре е без този вятър“.

„В същото време е красиво да се състезаваме при тези условия, защото играчът, който разполага с различни опции, има по-голям шанс да оцелее в подобни дни. Всичко опира до това да се адаптираш и да се фокусираш психически. Разбира се, предпочитам условията да не са такива, но по някакъв начин им се наслаждавам“, каза четирикратният шампион.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рокомбол

    3 1 Отговор
    И днес се по смях 😁 на чужд гръб!!!!! Друго си е ПАК да влезеш в Историята !!!!!
  • 2 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КОЛКО ЖИВИ ЧОВЕКА СИ СПОМНЯТ ЗА АРТЪР АШ , НО МОЦАРТ СИ Е !!! УДРИДОПКОВЦИТЕ СА КАТО РИТНИТОПКОВЦИТЕ ;БАСКЕТТОПКОВЦИТЕ И ВОЛЕЙТОПКОВЦИТЕ ;РЪГБИТОПКОВЦИТЕ ;ВОДНОТОПКОВЦИТЕ И ...!!! ДА ФЕДЕРЕР ЩЕ Е ДЪЛГО ОТГОРЕ -НО ПРЕДИМНО КАТО ЧОВЕК !!!!!
  • 3 ???

    1 0 Отговор
    Пенко хайде попитай и мъртвите, да и им и им обясни защо ВИКАШ?