12 Август, 2019 15:50 1 079 2

Надал отново мачка! Този път спечели турнир в Канада

  • рафаел надал-
  • канада-
  • мастърс-
  • триумф-
  • победа над даниил медведев

Легендарният испанец с 35-а титла от категорията ''Мастърс''

Надал отново мачка! Този път спечели турнир в Канада - 1

Рафаел Надал спечели рекордна 35-а титла от категорията “Мастърс” в кариерата си. 33-годишният испанец триумфира на турнира Coupe Rogers в Монреал след смазваща победа на финала с 6:3, 6:0 срещу руснака Даниил Медведев. Надал бе водач в схемата в отсъствието на световния №1 Новак Джокович, а Роджър Федерер също пропусна състезанието, предава sportal.bg

В първия сет Рафа реализира пробив в четвъртия гейм и това му позволи набързо да поведе с 4:1. До края на частта нямаше други пробиви, като Надал печелеше с лекота подаванията си и с 6:3 затвори частта. Във втория сет интрига съвсем нямаше, тъй като поставеният под №8 руснак не съумя да се пребори дори за гейм.

Надал спечели трета титла за сезона (след Рим и “Ролан Гарос”), а освен това за първи път в кариерата си успя да защити титла на хард. Носителят на 18 титли от “Големия шлем” вече има 5 титли (2005, 2008, 2013, 2018, 2019) на “Мастърс”-а в Канада, като е 5-0 във финалите. Нещо повече - световният №2 има само един загубен сет в участията си на финал в Канада - през 2005 година срещу Андре Агаси.

Левичарят от Манакор вече има общо 83 трофея на сингъл в кариерата си.


С триумфа си в Монреал Надал се изкачи и на първо място в класацията ATP Race, отчитаща спечелените точки от началото на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    Къде са всички големи разбирачи на тениса да кажат по една добра дума за Надал? Или само чакат Гришата да падне и да си излеят душата. Хаха
  • 2 Атанасова

    0 0 Отговор
    То има ли друг тенисист с такава класа в тениса?
    Надал е винаги интересен за нас дори когато губи .
    Но е велик ,това е неоспорвано...