Last news in Fakti

31 Август, 2019 09:40 1 805 5

Григор Димитров е на осминафинал в САЩ

  • димитров-
  • тенис-
  • майхжак-
  • us open-
  • осминафинал

Българинът се справи с поляка Камил Майхжак с 3:0 сета

Григор Димитров е на осминафинал в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължи със страхотното си представяне на турнира от "Големия шлем" US Open, след като успя да победи със 7:5, 7:6 (8), 6:2 поляка Камил Майхжак.

С трисетовата победа хасковлията си осигури място на осминафиналите на единия от четирите най-големи турнири в тениса, където ще срещне сензацията Алекс де Минаур.

20-годишният австралиец отстрани Кей Нишикори, за да си осигури битка с Димитров. Двубоят между тях ще бъде първи в ATP тура. Иначе за Григор това ще е трето участие в кариерата на осминафиналите от US Open.

Първи сет
Началото на двубоя бе много добро за българина и в първите си два сервиса той не даде нито точка на противника. От другата страна полякът изпита някои трудности, но не и нещо по-сериозно. Първият сет продължи в същото русло и двамата взимаха своите подавания чак до 12-ия гейм. В него Григор успя да реализира първи пробив в мача, затваряйки първата част на 7:5.

Втори сет
Втората част започна отново много равностойно, като и двамата тенисисти бяха безупречни при първите си сервирания. Все пак при второто такова на Майхжак Григор получи шанс да пробие и се възползва, повеждайки с 3:1 гейма. Последва затвърждаване на пробива за 4:1, но това не сломи противника на българина и той взе 3 последователни гейма, за да изравни 4:4. Двубоят продължи равностойно след тези бурни минути и така се стигна до тайбрек. И в него двамата даваха всичко от себе си, като на Григор му бяха нужни цели 4 сетбола, за да затвори тайбрека с 10:8 и съответно да спечели сета със 7:6.

Трети сет
Третата и последна част започна много добре за Григор и той получи шанс за ранен пробив още при първото посрещане на противниковия сервис. До такъв не се стигна, но проблемите пред поляка тепърва предстояха. Димитров започна много агресивна и директна игра и това доведе до нов шанс за пробив при 1:1 в геймовете. Този път хасковлията се възползва и проби, повеждайки с 2:1. Веднага след това последва категорично затвърждение с 40:0 в гейма за разлика от 2 гейма. В 7-ото разиграване българинът отново показа страхотна игра и получи шанс за пробив, от който се възползва повеждайки с 5:2. На свой сервис Григор получи шанс за спечелване на мача, макар и трудно след 15:40 той обърна нещата в своя полза и триумфира още с първия си мачбол.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    Григор трябва да го хапне този Минаур като топла закуска, а на четфърфинала вече ще видим, там съперника му ще бъде от съвсем друго ниво.
  • 2 САП

    1 2 Отговор
    Ако ще бие наред без треньори да ги маха и да кара сам. С тия треньори при него май става много баби хилаво дете.
  • 3 Преминаващ

    0 0 Отговор
    Той няма нужда от треньор. Трябва му психолог...
  • 4 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    А стига бе...
  • 5 Чешърския котарак

    0 0 Отговор
    Де Минор не му трябва на Гришко,а канадската румънка Бианка Андрееску,която отстрани от ЮЕс Оупън прекрасната полска датчанка Каролине Вознячки. Бианка ще сцепи Гришката. Или оная тъмна японка Осака. И тя ще го дрънка здраво.