Last news in Fakti

7 Септември, 2019 08:27, обновена 7 Септември, 2019 08:45 4 212 25

Григор Димитров загуби от Даниил Медведев полуфинала на US Open 2019

  • григор димитров-
  • даниил медведев-
  • тенис-
  • загуба-
  • полуфинал-
  • финал-
  • us open

Успешната серия на Гришо приключи снощи след загуба

Григор Димитров загуби от Даниил Медведев полуфинала на US Open 2019 - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Григор Димитров падна от руснака Даниил Медведев на първия полуфинал от мъжкия US Open 2019 с 6-7(5), 4-6, 3-6 за 2 часа и 40 минути, предава topsport.bg.

Българинът имаше превъзходство в първия сет, но за жалост го изпусна. Във втората част играта беше вече изравнена, но грешки на хасковлията наклониха везните в посока Медведев. В последния трети сет Григор загуби увереност и постепенно се предаде. Въпреки това представянето на Григор Димитров на US Open 2019 трябва да бъде оценено като отлично.

Срещата се игра при затворен покрив на централния корт "Артър Еш Стейдиум", защото навън валеше. В първия гейм имаше 4 дълги и оспорвани разигравания, всичките спечелени от Медведев и довели до първия пробив в срещата.

Григор веднага натисна колебливото подаване на съперника си известен с двойните си грешки. Руснакът се спаси в първия си сервис гейм, но хасковлията успя да върне пробива за 2-2.

Григор Димитров е на 1/2-финал след победи срещу Андреас Сепи, Камил Майхржак, Алекс де Минор и Роджър Федерер и отказване на Борна Чорич.

Играта продължи с много дълги и зрелищни разигравания. По правило Димитров ги печелеше, но това ставаше след много труд. И двамата успяваха да задържат топката дълго в игра и беше трудно някой да реализира уинър.

В седмия гейм Димитров се спаси, а в следващия късметът покри Медведев. Григор поведе с 5-4 с гейм на нула и създаде впечатление, че взема връх. Той отново поведе с 6-5 с партия на нула и стигна до сетбол при подаване на съперника си. Но малко преди това се случи нещо странно, което може би се оказа ключово за по-нататъшното развитие на мача.

При 15-15 Григор проведе много добро разиграване и тръгна за воле от бекхенд. Топката не беше лесна и той предпочете да я остави в аут. За съжаление тя падна на линията. Българинът оспорва и сгреши. С това той загуби правото си за обжалване преди тайбрека, а в този гейм имаше два пъти, когато то щеше да бъде успешно.

Медведев спаси сетбола, след като се справи с труден ретур и успя да докара нещата до тайбрек.

В дългия гейм нервите взеха връх и тенисът беше от ниско качество. Григор спечели първите две точки, но сгреши следващите три. Медведев направи ас за 4-2. Руснакът се отчете с поредната си двойна грешка, но българинът му отговори със същото. Медведев беше колеблив в следващите две разигравания и резултатът стана 5-5.

Тогава Григор взе грешни решения в размени, които изглеждаха спечелени и сдаде сета с 6-7(5) след 1 час и 3 минути игра.

Въпреки загубената част, играта на Димитров вдъхваше увереност, че обратът е възможен. Хасковлията проби в първия хаотичен гейм, в който имаше хубави отигравания и наивни грешки.

Вместо да затвърди брейка, Григор сервира безобразно и пробивът беше върнат на нула. Димитров можеше да направи нов брейк, но вече грешките му зачестиха. Така след още няколко минути той изоставаше с 1-3. Хасковлията се опитваше да скъсява разиграванията и бъркаше.

Медведев отговори също с грешки. Той редуваше страхотни сервиси с двойни грешки, но също не беше точен, когато Григор го притисне. Така българинът проби за 2-3 при четвъртата си възможност, но това се оказа за съжаление последния брейк за него в мача.

Седмият гейм от втория сет беше най-слабият в срещата. Медведев направи двойна грешка, а Димитров отговори с 4 безобразни отигравания. Гришо все пак взе подаването си за 4-4 и вторият тайбрек изглеждаше неизбежен.

В следващите два гейма окончателно беше решен мача. При сервис на Медведев имаше няколко много зрелищни разигравания спечелени от Димитров. Руснакът все пак измъкна най-дългото, продължило 39 удара. Григор не достигна до точка за пробив, но беше натиснал здраво Даниил, който се спаси с хубави сервиси.

Григор Димитров загуби от Даниил Медведев полуфинала на US Open 2019

Димитров изпусна да изравни отново в гейм, в който диктуваше събитията. Той пропиля няколко шанса да приключи партията и се смути, когато се стигна до сетбол. Гришо подари последната точка и изостана фатално с два сета разлика след почти два часа игра.

В последната част Димитров загуби увереност, нещо което се случва често през тази година. Двамата си размениха по един бърз гейм. Медведев взе още една партия, след пропуски на Григор.

В четвъртия гейм всичко приключи. Димитров не можа да пласира хубави сервиси и при опити за бързи уинъри допусна последния, фатален пробив в двубоя.

Медведев знаеше, че му трябват три сервис гейма и се концентрира. Двойните грешки изчезнаха и той сравнително лесно затвори срещата с 6-3 след 2 часа и 40 минути. Димитров успя да спаси два мачбола в предпоследния гейм, но за повече нямаше сили и вяра.

Точките в мача са 101 на 113. Григор взе 46 когато посреща, докато съперникът му е с 42. Непредизвиканите грешки са 46 на 40, но тези на Медвдев в голямата си част бяха в първия сет. Уинърите са 39 на 22.

На мрежата превъзходстовото на хасковлията е отчеливо. Той спечели 22 от 32 точки. Медведев има 7 успеха от 19 излизания.

Даниил спаси 6 от 9 точки за пробив. Григор отрази 4 от 9. Ето я минималната разлика, защото Димитров по-скоро губеше точките, когато беше поставен под напрежение.

Асовете са 10 на 2 за руснака, а двойните грешки 8 на 2. Медведев е със 75% на първи сервис при вкарани само 47% и 48% на втори сервис. Григор вкара 61% от първите си подавания и спечели 63% т тях. Показателят му на втори сервис в 47%.

В този мач Григор Димитров не показа видимо притеснение. Но беше отчаян от стената, която имаше насреща. Той изпусна шанс да пробва съперника си в дълъг мач. Но в големия спорт детайлите решават всичко.

През 2019 година българинът не е по детайлите. Но след US Open 2019 се завърна в елита и от понеделник ще бъде №25 в ранглистата на ATP. Преди две седмици мнозина очакваха отпадане в първия кръг, а сега стигнахме до съжалението за изпуснат първи финал в турнир от "Големия шлем".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    28 18 Отговор
    Нищо, полуфинален мач, пак си е голям успех за Гришо и българския тенис ! Никой преди нчалото на турнира не вярваше в него, всички мислехме, че ще отпадне още в първия или втория кръг.
  • 2 Гъдю Гъдев

    23 2 Отговор
    Когато нещата вървят добре свършват зле, когато почнат зле, свършват още по-зле.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гоуст

    33 10 Отговор
    На руснака да вземат да му направят допинг тест. Четири поредни финала, 22 мача за 35 дена и продължава да играе като кон

    Коментиран от #9, #24

  • 5 Анти милиционер

    33 17 Отговор
    Първият неконтузен тенисист прати глупавия хасковски клоун обратно при ходжата в Хасковоу. Как ли се е обяднявал на медиите на американски диалект? Хаха
  • 6 злобар

    17 4 Отговор
    Добре ще е в бъдеще коментаторите да коментират безпристрастно мачове и срещи защото тука уж Гришо имаше най точните,най прецизните и най бързите удари , а накрая взе че падна.
  • 7 Анти милиционер

    11 2 Отговор
    Алеко Константинов е великан.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гъдю Гъдев

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    И пъшка като кон.
  • 10 ха ха

    19 10 Отговор
    Друго си е, когато Гринго играе с контузени тенисисти ... Ама Медведев не беше
  • 11 Баба

    15 6 Отговор
    Толкова може момчето.Това си е цялата истина.Ама пак прибра парици...май...
  • 12 гост

    12 7 Отговор
    А сега ходи в Лондон , любимия ти град !!!Да си почиваш-чужденецо от АСКОВИ.

    Коментиран от #14

  • 13 знаещ

    7 2 Отговор
    Върнаха му го... за Шарапова!
  • 14 СссереМ

    4 11 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Русоробе,Григор игра с герба на България извезан на ракетата му,само злобеете и завиждате шепата руски подлоги.И той не се е възстановил от травмата в рамото на сто процента,какво искате?
  • 15 зелник

    8 4 Отговор
    Ами то по голяма нужда се ходи преди мач и по възможност не в гащите.Истински български "юнак".Последните 30 години всички български спортисти "дават всичко от себе си",а ги няма най-отгоре на класациите.Кой каквото и да на..ре,все се е представил много добре,даже отлично.Никой не нарича нещата с истинските им имена.А когато се намери някой,като Ник Кириос в тениса например,и каже истината,която всички виждат,и цялото"демократично и толерантно "общество се надига срещу него да го удуши.С разсъждения от рода"е,добре е-полуфинал,браво",или "осми на световното първенство-браво,не е зле",лека полека се превръщаме в народ със специални потребности.
  • 16 Ved

    6 0 Отговор
    Е й кво толкова станало, колкото може толкова играе . Язе по спорта не залитам , така че , ми е все тая.
  • 17 IVAN

    1 0 Отговор
    GRINGO
  • 18 Макс

    1 0 Отговор
    Любимият му град на тоя келеш е Лондон, където не го знаят кой е. Да ходи там и да се е.б.е. ин дъ ейнъл - а.
  • 19 до сссерем

    2 0 Отговор
    Ей,балък смотан,Григорчо играе за себе си и кесията си !Глупако пробит!Каква ракета ,какви пет лева,какви торби с цимент!Ама си куха гайда!

    Коментиран от #22

  • 20 Gay Richie Rich

    3 1 Отговор
    твърдо заставам зад това , че Григор беше по-добрият тенесист от двамата и можеше просто да смаже Медведев . Определено е по-таланливият тенесист и беше в по-добре кондиционно , направи наистина уникални отигравания и няколко пъти повече невероятни глупости . Това , което няма да му позволи никога да е най-добрия е изключително слабата му психика
  • 21 Вито

    3 1 Отговор
    Не съм гледал мача и не мога да коментирам.Но мога да изкажа мое мнение и то няма да бъде в полза на "асковския "каунь.ИСТИНСКИ играч,победил в предишния кръг с 3:2 "Маестрото"ФЕДЕРЕР, НЕ МОЖЕ ДА ДОПУСНЕ ЗАГУБА С 3:0 СРЕЩУ КОГОТО И ДА Е!Това ми дава основание да заявя,че ФЕДЕРЕР НЕ САМО Е ВЕЛИК ,НО Е И ИСТИНСКИ ДЖЕНТЪЛМЕН,защото-АЗ ТВЪРДЯ-ЧЕ той ДАДЕ мача на кауня.но СЛАБОХАРАКТЕРНИЯ СИ Е СЛАБОХАРАКТЕРЕН.(само погледнете) мач с резултат 3:2 да завърши за 3 часа .......Още преди 5 години пред мои познати имащи интереси към спорта съм заявил" Кауня никога,ама НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ТИТЛА ОТ ГОЛЯМ ШЛЕМ. ТОЧКА

    Коментиран от #23

  • 22 антрашпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "до сссерем":

    Той е неизлечимо болен. Не си засужава да му обръщаш внимание.Ако искаш да му спечелиш вниманието му говори за герб.Изобщо не се различава от едновремешните комсомолци .Същите помиари бяха....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Медведев асматик ли е

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Съгласен съм че" някаква" кока му дава сили, Нашия е като Спартак здрав и като камък.
    а този гръджав и малко недоносен а такива сили, без да трепне?
    Да го тестват , тя и Шарапова беше силн,а но без "лекарствата" нищо не става!
    Най надрусани са норвежците в ските там на сила ги карат да взимат "лекарство "против астма.
    Даже ги удостоверяват от лекара че са асматици , ужас...
  • 25 Бесен

    1 0 Отговор
    Хахаха ма някой е очаквл да бие ли?! Тая ученичка успя със зор да бие Федерер само защото Федерер игра с контузия. Същото стана и с победа над Джокович, който беше с тежка контузия и пак му даде сериозен отпор.
    А да ви припомням ли, че тоя велик българин гъргор пак няма да играе за България на купата Дейвис! Аре нема кво да ми го фалите. Да си играе и да си заработва, ама не ми го давайте за някакъв пример!