19 Септември, 2019 10:26 1 231 0

Атлетико Мадрид възкръсна срещу Ювентус

  • ювентус-
  • куадрадо-
  • атлетико мадрид-
  • ерера-
  • савич-
  • матуиди-
  • шампионска лига-
  • равенство

Италианците поведоха с 2:0, но мадридчани успяха да възстановят равенството до края на срещата

Атлетико Мадрид възкръсна срещу Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус изпусна два гола аванс и завърши 2:2 при визитата си на Атлетико (Мадрид) в първия си мач от група D на Шампионската лига този сезон. Хуан Куадрадо (48) и Блес Матуиди (65) бяха точни за италианския шампион, а Стефан Савич (70) и Ектор Ерера (90) донесоха точката за „дюшекчиите“. В другата среща Байер (Леверкузен) загуби с 1:2 от Локомотив (Москва) на свой терен.

Футболистите на Диего Симеоне пресираха съперника още в първите минути и младият Жоао Феликс можеше да се разпише след индивидуален пробив от центъра, но шутира слабо и Шчесни не бе затруднен. Последваха пропуски на Хименес с глава и пак на Феликс, а гостите се бяха прибрали и търсеха звездата си Кристиано Роналдо с дълги подавания за контраатака. Така или иначе през първата част до попадения не се стигна, въпреки че и двата тима имаха своите шансове за гол.

Три минути след почивката неубедителният през първата част Хуан Куадрадо получи пас от Игуаин и от границата на наказателното поле вкара първия гол в мача за 0:1. След попадението „бианконерите“ опитаха да задържат повече топката, но бързо инициативата отново премина на страната на домакините. В 65-ата минута при контраатака Алекс Сандро центрира перфектно към Матюиди, който с глава удвои аванса на гостите – 0:2.

Пет минути по-късно „дюшекчиите“ отвърнаха на удара и черногорецът Стефан Савич намали с глава от близка дистанция за 1:2. Малко след това Ювентус за пореден път направи хубава контра, но Облак спаси удара на Игуаин, а Хименес изби от голлинията добавката на Матюиди.

Усилията на домакините бяха възнаградени в последната 90-а минута, когато Ектор Ерера изравни за 2:2 след асистенция на Киърън Трипиър. В добавеното време Роналдо имаше възможност да донесе победата на гостите, но след удара му топката премина покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА