Last news in Fakti

11 Юни, 2012 16:03 1 200 0

България без Казийски в Световната лига

  • българия-
  • волейбол-
  • казийски-
  • световна лига-
  • почивка-
  • ганев-
  • стойчев-
  • олимпиада-
  • оставка-
  • лазаров-
  • аржентина
България без Казийски в Световната лига - 1
Снимка: БГНЕС

България ще бъде без звездата си Матей Казийски в предстоящите мачове от Световната лига в Аржентина. Това обяви членът на Управителния съвет Любо Ганев след заседанието на волейболната ни федерация.

"Матей иска да почива и ние уважихме желанието му. Няма да пътува с националите за Аржентина", сподели легендата.

"Ние като федерация не знаем с какъв отбор ще бъдем в Аржентина", каза още Любо Ганев. 

Волейболистите ни заминават утре. На 15, 16 и 17 юни ще се проведат мачовете от втория турнир от груповата фаза на Световната лига, където ще нашите ще имат за съперници домакините, Германия и Португалия. "Трикольорите" обаче ще трябва да се справят без Казийски, който имаше изключително натоварена програма през сезона, а и заслужава почивка, след като голямата цел е постигната - класиране на Олимпиадата в Лондон.

При това положение за Казийски остава да отмаря по плажовете, докато в същото време съотборниците му в националния отбор ще се потят в Аржентина.

Все още не е ясно дали треньорът Радостин Стойчев ще пътува с националите, тъй като се чака решението му. Спецът трябва да обяви дали остава начело на България.

Междувременно стана ясно, че към момента Радостин Стойчев не е депозирал оставката си. Както е изестно, треньорът трябва да обяви дали остава начело на България или си тръгва, след като желанието му инж. Данчо Лазаров да се махне не беше изпълнено.

"Събрахме се да си честитим класирането на Олимпиадата. Дълго го очаквахме и се радваме, че най-после успяхме", коментира Ганев след събранието на федерацията.

"Обсъждахме неща за предстоящото общо събрание. Няма какво да кажем за Радо Стойчев. Той си е треньор, нали го съобщихме официално още преди олимпийската квалификация. Към настоящия момент няма подадена оставка от негова страна. Ако подаде такава, ще трябва пак да се събираме и да я разглеждаме", продължи пред "Канал 3" Любо Ганев.

"Надявам се да не си подава оставката, предвид това, че се класирахме на Олимпиадата. За нас като хора, които мислим за волейбола, е важно да има комфорт, подсигурили сме всичко. Сега чакаме Радо Стойчев да каже дали остава или не. И ние като вас ще го научим от медиите, а не от него. Гласувано му е абсолютно пълно доверие. В момента дори има куриоз, след като ние като федерация не знаем какво става. Дори не знаем кои играчи ще пътуват за Аржентина", каза Ганев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА